Gyros tál 9.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
250g sertéscomb455 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
18 kcal
A tartármártáshoz
-
125g tejföl248 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
20g majonéz107 kcal
A salátához
-
125g salátakeverék16 kcal
-
40g pritaminpaprika9 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
Összesen
869
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
1000g sertéscomb1820 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
71 kcal
A tartármártáshoz
-
500g tejföl990 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
80g majonéz428 kcal
A salátához
-
500g salátakeverék65 kcal
-
160g pritaminpaprika34 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
Összesen
3470
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
37.7g sertéscomb69 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.8g víz0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
A tartármártáshoz
-
18.9g tejföl37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
3g majonéz16 kcal
A salátához
-
18.9g salátakeverék2 kcal
-
1 kcal
-
11.3g paradicsom2 kcal
Összesen
130
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.6 g
Zsír
-
Összesen 65.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1422.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 703 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 508.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 458 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 82 micro
-
β-karotin 3384 micro
-
β-crypt 162 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 1643 micro
Összesen
869
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 226.4 g
Zsír
-
Összesen 261.1 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 925 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5688.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 842 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 365 mg
-
Foszfor 2811 mg
-
Nátrium 1414 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 2034.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1832 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 232 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 550 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 500 micro
-
Kolin: 861 mg
-
Retinol - A vitamin: 655 micro
-
α-karotin 329 micro
-
β-karotin 13538 micro
-
β-crypt 648 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 6571 micro
Összesen
3470
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 76.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 511 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 291 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1 kg sertéscomb
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 dl víz
-
1 ek napraforgó olaj
A tartármártáshoz
A salátához
-
50 dkg salátakeverék
-
1 db pritaminpaprika
-
3 db paradicsom
Elkészítés
A húshoz
- A húst felszeleteljünk (közepes vastagságúra) befűszerezzük, és 1 órát hagyjuk állni. Majd a tepsit vagy serpenyőt kiolajozzuk, és belefektetjük a hússzeleteket. Öntünk alá kb. 1 dl vizet, és lefedve, közepes lángon mindkét oldalát pirosra sütjük.
- Sütés után hagyjuk a húst langyosra hűlni, majd tetszés szerinti csíkokra vágjuk.
- A tartármártáshoz a hozzávalókat kézi habverővel simára keverjük.
- A salátához a paradicsomot és a pritamin paprikát ízlés szerint felszeleteljük, és a már készen vásárolt salátához keverjük.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 23185
- Feltöltés dátuma: 2011. július 27.
Ajánló
A saláta ízlés szerint variálható. Lehet a zöldsaláta helyett zölduborkát használni a paradicsom és a pritamin paprika mellé. Vagy bármilyen más zöldséget, amihez kedvünk van. A ksaláta és az öntet szintén variálható. Lehet még hozzá szalma krumplit is sütni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A gyroshoz a húst Hot Pan-ben sütöttem, mert egyszerre nagyobb mennyiséget lehet benne sütni, hamarabb kész van, illetve grill jellegű lesz tőle a sült hús. De ennek hiányában bármilyen sütési forma megteszi (tepsi, serpenyő...stb).