r
Nosalty Logó

Gyros tál 9.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gyros tál 9.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A tartármártáshoz

A salátához

Összesen 869 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A tartármártáshoz

A salátához

Összesen 3470 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A tartármártáshoz

A salátához

Összesen 130 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    3384 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1643 micro
Összesen 869 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.4 g

Zsír

  • Összesen
    261.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5688.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    2811 mg
  • Nátrium
    1414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2034.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1832 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    550 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    861 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    329 micro
  • β-karotin
    13538 micro
  • β-crypt
    648 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    6571 micro
Összesen 3470 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    291 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A tartármártáshoz

A salátához

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst felszeleteljünk (közepes vastagságúra) befűszerezzük, és 1 órát hagyjuk állni. Majd a tepsit vagy serpenyőt kiolajozzuk, és belefektetjük a hússzeleteket. Öntünk alá kb. 1 dl vizet, és lefedve, közepes lángon mindkét oldalát pirosra sütjük.
  2. Sütés után hagyjuk a húst langyosra hűlni, majd tetszés szerinti csíkokra vágjuk.
  3. A tartármártáshoz a hozzávalókat kézi habverővel simára keverjük.
  4. A salátához a paradicsomot és a pritamin paprikát ízlés szerint felszeleteljük, és a már készen vásárolt salátához keverjük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 23185
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 27.

Ajánló

A saláta ízlés szerint variálható. Lehet a zöldsaláta helyett zölduborkát használni a paradicsom és a pritamin paprika mellé. Vagy bármilyen más zöldséget, amihez kedvünk van. A ksaláta és az öntet szintén variálható. Lehet még hozzá szalma krumplit is sütni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyroshoz a húst Hot Pan-ben sütöttem, mert egyszerre nagyobb mennyiséget lehet benne sütni, hamarabb kész van, illetve grill jellegű lesz tőle a sült hús. De ennek hiányában bármilyen sütési forma megteszi (tepsi, serpenyő...stb).

Hozzávalók

A húshoz

A tartármártáshoz

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...