r
Nosalty Logó

Gyros pitában házilag

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Gyros pitában házilag
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A húshoz

452
Kalória
24.6g
Fehérje
47.1g
Szénhidrátok
17.3g
Zsír
119g
Víz
62g
Koleszterin
1.9g
Rost
532.9mg
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A húshoz

Összesen 452 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A húshoz

Összesen 3612 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A húshoz

Összesen 211 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1373.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    119 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 452 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197 g

Zsír

  • Összesen
    138.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10987.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    397 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2056 mg
  • Nátrium
    7907 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    952 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 3612 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A kovászhoz

  1. A kovászhoz előbb az élesztőt keverjük el oldódásig a vízben, majd hozzáadjuk a lisztet, és azzal is elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy olyan edénybe tegyük, amit ez a massza maximum félig tölt meg, mert a kovász meg fog dagadni. Alufóliával lefedve fél óráig állni hagyjuk.
  2. Majd kimérjük a többi hozzávalót az olaj kivételével, hozzáadjuk a kovászt, és bedagasztjuk, majd ha már sima, hozzáadjuk az olajat, és tovább dagasztjuk, ha kell adunk még hozzá lisztet, hogy sima legyen a felülete. Ezután deszkára fektetjük, és letakarjuk vastag konyharuhával, így hagyjuk 1 óráig kelni.
  3. Az 1 óra elteltével 8 részre osztjuk a tésztát, és minden részből kis gombócot formálunk (én ezt úgy csinálom, mint a zsemleformázásnál - Limaránál láttam - így szép bucikat kaptam, melyeket egyenletesen el tudtam nyújtani.) Ezeket a bucikat sorba tesszük, így elég az elsőnek annyit állni és kelni, míg az utolsót meg nem formáljuk.
  4. Ekkor szépen sorban kerekre, kb. 1 cm vastagra elnyújtjuk őket, és négyesével az előmelegített sütő rácsára helyezzük, az 1-1 négyes csapatot 10 perc alatt megsütjük.
  5. A húshoz a pác hozzávalóit összekeverjük, és a húshoz adjuk, ezzel alaposan elkeverjük, majd ideális esetben legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük. Majd közepes lángon, lassan megsütjük (olaj nélkül, és érdemes felét-felét sütni, kb 10-10 perc alatt, mert ha túl sok a hús a serpenyőben, csak főni fog, nem sülni).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Mennyei lakoma mondjuk ebédre! :)  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Gyros házilag

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!