Gyros pitában házilag
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
A kovászhoz
-
16g víz0 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
A tésztához
-
38g kenyérliszt bl80135 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
25g víz0 kcal
-
18 kcal
A húshoz
-
100g sertéstarja186 kcal
-
18 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
452
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
A kovászhoz
-
130g víz0 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
A tésztához
-
300g kenyérliszt bl801083 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
8g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
200g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A húshoz
-
800g sertéstarja1488 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
11g só0 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g chilipehely3 kcal
Összesen
3612
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
A kovászhoz
-
7.7g víz0 kcal
-
0.3g élesztő0 kcal
-
5.9g finomliszt21 kcal
A tésztához
-
17.7g kenyérliszt bl8064 kcal
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
11.8g víz0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
A húshoz
-
47.2g sertéstarja88 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.2g oregánó0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g chilipehely0 kcal
Összesen
211
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1373.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 988 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 119 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
452
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 197 g
Zsír
-
Összesen 138.3 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 496 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10987.7 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 397 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 2056 mg
-
Nátrium 7907 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 377.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 952 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 240 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 642 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 488 micro
-
β-crypt 97 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 522 micro
Összesen
3612
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 648.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 466 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
A kovászhoz
-
0.5 dkg élesztő
-
10 dkg finomliszt
A tésztához
-
30 dkg kenyérliszt bl80
-
10 dkg finomliszt
-
2 kk só
-
0.5 teáskanál cukor
-
2 ek napraforgó olaj
A húshoz
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 ek só
-
1 ek fokhagymapor
-
0.5 ek kakukkfű
-
0.3 ek fűszerpaprika
-
0.3 ek őrölt fűszerkömény
-
0.3 ek chilipehely
Elkészítés
A kovászhoz
- A kovászhoz előbb az élesztőt keverjük el oldódásig a vízben, majd hozzáadjuk a lisztet, és azzal is elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy olyan edénybe tegyük, amit ez a massza maximum félig tölt meg, mert a kovász meg fog dagadni. Alufóliával lefedve fél óráig állni hagyjuk.
- Majd kimérjük a többi hozzávalót az olaj kivételével, hozzáadjuk a kovászt, és bedagasztjuk, majd ha már sima, hozzáadjuk az olajat, és tovább dagasztjuk, ha kell adunk még hozzá lisztet, hogy sima legyen a felülete. Ezután deszkára fektetjük, és letakarjuk vastag konyharuhával, így hagyjuk 1 óráig kelni.
- Az 1 óra elteltével 8 részre osztjuk a tésztát, és minden részből kis gombócot formálunk (én ezt úgy csinálom, mint a zsemleformázásnál - Limaránál láttam - így szép bucikat kaptam, melyeket egyenletesen el tudtam nyújtani.) Ezeket a bucikat sorba tesszük, így elég az elsőnek annyit állni és kelni, míg az utolsót meg nem formáljuk.
- Ekkor szépen sorban kerekre, kb. 1 cm vastagra elnyújtjuk őket, és négyesével az előmelegített sütő rácsára helyezzük, az 1-1 négyes csapatot 10 perc alatt megsütjük.
- A húshoz a pác hozzávalóit összekeverjük, és a húshoz adjuk, ezzel alaposan elkeverjük, majd ideális esetben legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük. Majd közepes lángon, lassan megsütjük (olaj nélkül, és érdemes felét-felét sütni, kb 10-10 perc alatt, mert ha túl sok a hús a serpenyőben, csak főni fog, nem sülni).
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 504
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 44700
- Feltöltés dátuma: 2011. november 21.
Ajánló
Ha kenyér liszttel (BL 80) keverjük a tésztát, még foszlósabb lesz a pitánk. A hús pedig tárcsán, vagy szabadtűzön elkészítve még finomabb. Hozzávalónak még jöhet pár paradicsom, uborka, káposzta, saláta és hagyma, ki mit szeret. Valamint öntet, mondjuk tzatziki.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mennyei lakoma mondjuk ebédre! :)