r
Nosalty Logó

Gyros pitában házilag

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Gyros pitában házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A húshoz

Összesen 452 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A húshoz

Összesen 3612 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A húshoz

Összesen 211 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1373.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    119 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 452 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197 g

Zsír

  • Összesen
    138.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10987.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    397 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2056 mg
  • Nátrium
    7907 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    952 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 3612 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A húshoz

Elkészítés

A kovászhoz

  1. A kovászhoz előbb az élesztőt keverjük el oldódásig a vízben, majd hozzáadjuk a lisztet, és azzal is elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy olyan edénybe tegyük, amit ez a massza maximum félig tölt meg, mert a kovász meg fog dagadni. Alufóliával lefedve fél óráig állni hagyjuk.
  2. Majd kimérjük a többi hozzávalót az olaj kivételével, hozzáadjuk a kovászt, és bedagasztjuk, majd ha már sima, hozzáadjuk az olajat, és tovább dagasztjuk, ha kell adunk még hozzá lisztet, hogy sima legyen a felülete. Ezután deszkára fektetjük, és letakarjuk vastag konyharuhával, így hagyjuk 1 óráig kelni.
  3. Az 1 óra elteltével 8 részre osztjuk a tésztát, és minden részből kis gombócot formálunk (én ezt úgy csinálom, mint a zsemleformázásnál - Limaránál láttam - így szép bucikat kaptam, melyeket egyenletesen el tudtam nyújtani.) Ezeket a bucikat sorba tesszük, így elég az elsőnek annyit állni és kelni, míg az utolsót meg nem formáljuk.
  4. Ekkor szépen sorban kerekre, kb. 1 cm vastagra elnyújtjuk őket, és négyesével az előmelegített sütő rácsára helyezzük, az 1-1 négyes csapatot 10 perc alatt megsütjük.
  5. A húshoz a pác hozzávalóit összekeverjük, és a húshoz adjuk, ezzel alaposan elkeverjük, majd ideális esetben legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük. Majd közepes lángon, lassan megsütjük (olaj nélkül, és érdemes felét-felét sütni, kb 10-10 perc alatt, mert ha túl sok a hús a serpenyőben, csak főni fog, nem sülni).
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 504
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 44690
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 21.

Ajánló

Ha kenyér liszttel (BL 80) keverjük a tésztát, még foszlósabb lesz a pitánk. A hús pedig tárcsán, vagy szabadtűzön elkészítve még finomabb. Hozzávalónak még jöhet pár paradicsom, uborka, káposzta, saláta és hagyma, ki mit szeret. Valamint öntet, mondjuk tzatziki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mennyei lakoma mondjuk ebédre! :)  

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...