r
Nosalty Logó

Gyors vendégváró túrós-zabpelyhes sörkorcsolya

Iluska
Gyors vendégváró túrós-zabpelyhes sörkorcsolya
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

276
Kalória
17.6g
Fehérje
16g
Szénhidrátok
15.4g
Zsír
64.2g
Víz
96.6g
Koleszterin
1.6g
Rost
2.1g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 828 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1456.6 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 276 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4369.9 g
  • Cink
    330 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    2037 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    192.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 828 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1224.1 g
  • Cink
    92 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

  1. A túrót egy villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, majd a zabpelyhet, a zablisztet, sót, rozmaringot, a sajtból egy maréknyit. Összegyúrjuk.
  2. Kevés ideig, legalább fél óráig állni hagyjuk a hűtőben. Kisebb golyókat formázunk, melyet ellapítunk.
  3. Sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 190 c-fokon, 10-15 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sokszor történik , hogy betoppan egy hirtelen érkezett látogató és szeretnénk megkínálni valamivel. Velem is ez történt, elővettem a sós sütemények kis füzetem, és gyorsan begyúrtam.....még jó, hogy épp túróm is volt a hűtőben!!! Egy-kettőre kész is lettem... :-)))

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Túrós rúd füstölt sajttal

Ahány gramm liszt, annyi túró és vaj, ez az alapreceptje a világ legfinomabb sajtos falatkájának, a sajtos rúdnak. Ebből a tésztából lehet pogácsát is szaggatni, a fő, hogy minél ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...