r
Nosalty Logó

Gyors töltött zsemle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyors töltött zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1027 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4107 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3531.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    807 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    2063 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 1027 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    180.6 g

Zsír

  • Összesen
    257.4 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14125.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    3228 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    2010 mg
  • Nátrium
    8251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    877 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2729 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3976 micro
Összesen 4107 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemlék tetejét levágjuk, és félretesszük, majd a belsejét kikaparjuk, és egy nagyobb tálba szórjuk.
  2. A párizsit apró kockákra vágjuk, és a zsemléhez adjuk, atojással és a tejföllel együtt. Sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük.
  3. A sajtot lereszeljük, a fokhagymát és a petrezselymet apróra összevágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, és hozzáadjuk a már összekevert töltelékhez. Alaposan összedolgozzuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  5. Beletöltjük a zsemlékbe a párizsis masszát. Ráhelyezzük őket egy sütőlemezre. A kalapjukat rátesszük, és vékonyan megkenjük olajjal.
  6. 20-25 perc alatt ropogósra sütjük. Figyeljünk oda, hogy ne égjen meg!
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 345
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 45808
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 08.

Ajánló

Lehet hozzá még salátát is kínálni. De a ketchup és a majonéz is épp elég. :)  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamikor 10 éves koromban találtam ezt a receptet egy Frank Júlia gyermekszakácskönyvben. Azóta is szívesen készítem. Laktató, és általában mindenki szereti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...