r
Nosalty Logó

Gyors pudingos szilvaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Gyors pudingos szilvaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 0% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

Összesen 297 kcal
  • 0% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

Összesen 1188 kcal
  • 0% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

Összesen 57 kcal
  • 0% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 297 kcal
  • 0% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.9 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1699.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1799 micro
  • β-crypt
    333 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 1188 kcal
  • 0% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

A leveshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A szilvákat megmossuk, felezzük, kimagozzuk, majd egy vaslábosba tesszük (olyat válasszunk, ami sütőben is használható) a fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével és mézzel. Alaposan átmasszírozzuk a gyümölcsöt, majd 200 fokos sütőbe tesszük sülni 20 percre.
  2. Ha megsült, kivesszük, és a fazekat áttesszük a tűzhelyre, közepes lángra. Felöntjük a szilvát a vízzel és felforraljuk. Ekkor hozzáadunk valamennyit a levéből a pudingporhoz, amit botmixerrel teljesen csomómentesre dolgozunk. A pudingos keveréket visszaöntjük a levesbe és elkeverjük.
  3. A levest cukorral (előtte kóstoljuk meg, hogy elég édes-e a leves), citromhéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejfölt is és alaposan elkeverjük. A leves ekkor el is készült, tálalhatjuk melegen, de hidegre hűtve is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 105
  • Össznézettség: 5579
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors pudingos szilvaleves
Lakos Benedek 373 recept

Nyár végén, ősz elején készítsünk a zamatos szilvaszemekből gyors gyümölcslevest. Kellemesen édes, de nem émelyítő, a fűszerek már kicsit lombhullatósan komfortossá teszik, de a vanília és a citrom frissessége még a nyárban tartja. Hidegen és melegen is isteni!

Hozzávalók

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...