r
Nosalty Logó

Gyors pudingos szilvaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Gyors pudingos szilvaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 0% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

Összesen 297 kcal
  • 0% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

Összesen 1188 kcal
  • 0% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

Összesen 57 kcal
  • 0% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 297 kcal
  • 0% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.9 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1699.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1799 micro
  • β-crypt
    333 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 1188 kcal
  • 0% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

A leveshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A szilvákat megmossuk, felezzük, kimagozzuk, majd egy vaslábosba tesszük (olyat válasszunk, ami sütőben is használható) a fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével és mézzel. Alaposan átmasszírozzuk a gyümölcsöt, majd 200 fokos sütőbe tesszük sülni 20 percre.
  2. Ha megsült, kivesszük, és a fazekat áttesszük a tűzhelyre, közepes lángra. Felöntjük a szilvát a vízzel és felforraljuk. Ekkor hozzáadunk valamennyit a levéből a pudingporhoz, amit botmixerrel teljesen csomómentesre dolgozunk. A pudingos keveréket visszaöntjük a levesbe és elkeverjük.
  3. A levest cukorral (előtte kóstoljuk meg, hogy elég édes-e a leves), citromhéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejfölt is és alaposan elkeverjük. A leves ekkor el is készült, tálalhatjuk melegen, de hidegre hűtve is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 276
  • Össznézettség: 4831
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors pudingos szilvaleves
Lakos Benedek 337 recept

Nyár végén, ősz elején készítsünk a zamatos szilvaszemekből gyors gyümölcslevest. Kellemesen édes, de nem émelyítő, a fűszerek már kicsit lombhullatósan komfortossá teszik, de a vanília és a citrom frissessége még a nyárban tartja. Hidegen és melegen is isteni!

Hozzávalók

A leveshez

Címlapról ajánljuk

Ezt add a gyümölcskonzervhez, ha ehetetlenül édes

A friss gyümölcs természetesen a legegészségesebb, de különösen a téli hónapokban, amikor szűkösebb a szezonális kínálat, néha jólesik egy édes gyümölcskonzervekből készült saláta. De az édes is lehet túl édes, ezért Napi Tippünkben azt mutatjuk be, mivel tudsz javítani a túl édes gyümölcskonzerv ízén.

Szász Nóri

Új szelek a koktélkészítésben – így zajlott a MONIN Bartender-verseny...

Két év után újra Budapesten került megrendezésre a MONIN bartenderverseny magyarországi elődöntője 2024. szeptember 9-én, Budapest szívében, az újonnan nyíló Kimpton Bem Budapest Hotelben. A Bar Huso-ban 7 fiatal mérhette össze tudását a nemzetközi zsűri előtt, melynek tagjai között volt a nagyszerű szakmai tapasztalattal rendelkező Václav Abraham, a MONIN Közép-Európai italszakértője, aki az elmúlt 15 évben 200 versenyen vett részt.

Nosalty

További cikkek

4 dolog, amit sose tegyél a konyhapultra

A konyhapultra sorakoztatott tárgyak nemcsak esztétikailag ronthatnak a konyha összképén, hanem akár veszélyt is jelenthetnek. Ha neked is zsúfolt konyhád van, akkor érdemes átgondolni, mi az, aminek nincs helye a pulton. Gyűjtésünk abban segít, mit nem kellene a konyhapulton tárolnod.