Gyors pudingos szilvaleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 0% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
Összesen
297
kcal
- 0% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
Összesen
1188
kcal
- 0% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
48.4g szilva21 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
4.8g méz15 kcal
-
38.7g víz0 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2.4g tejföl5 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
Összesen
57
kcal
- 0% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.2 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 424.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 450 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
297
kcal
- 0% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 496.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 280.9 g
-
Cukor 228 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1699.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1799 micro
-
β-crypt 333 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 692 micro
Összesen
1188
kcal
- 0% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
57
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A leveshez
-
1 kg szilva
-
0.5 teáskanál szegfűszeg
-
1 teáskanál fahéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
4 ek méz
-
800 ml víz
-
50 g cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
50 g tejföl
-
40 g vaníliás pudingpor
Elkészítés
A leveshez
- A szilvákat megmossuk, felezzük, kimagozzuk, majd egy vaslábosba tesszük (olyat válasszunk, ami sütőben is használható) a fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével és mézzel. Alaposan átmasszírozzuk a gyümölcsöt, majd 200 fokos sütőbe tesszük sülni 20 percre.
- Ha megsült, kivesszük, és a fazekat áttesszük a tűzhelyre, közepes lángra. Felöntjük a szilvát a vízzel és felforraljuk. Ekkor hozzáadunk valamennyit a levéből a pudingporhoz, amit botmixerrel teljesen csomómentesre dolgozunk. A pudingos keveréket visszaöntjük a levesbe és elkeverjük.
- A levest cukorral (előtte kóstoljuk meg, hogy elég édes-e a leves), citromhéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejfölt is és alaposan elkeverjük. A leves ekkor el is készült, tálalhatjuk melegen, de hidegre hűtve is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 5737
- Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
Nyár végén, ősz elején készítsünk a zamatos szilvaszemekből gyors gyümölcslevest. Kellemesen édes, de nem émelyítő, a fűszerek már kicsit lombhullatósan komfortossá teszik, de a vanília és a citrom frissessége még a nyárban tartja. Hidegen és melegen is isteni!