r
Nosalty Logó

Gyors pitypangos tészta vadsnidlinggel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
csakegygourmet
Gyors pitypangos tészta vadsnidlinggel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

999
Kalória
49.2g
Fehérje
107.7g
Szénhidrátok
41.8g
Zsír
303.6g
Víz
425g
Koleszterin
9.8g
Rost
8.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 999 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2000 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2383.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    303.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    626 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    6473 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5175 micro
Összesen 999 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4767.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1505 mg
  • Nátrium
    1324 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    607.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1715 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    1252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1097 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    12945 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10350 micro
Összesen 2000 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1231 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

  1. Olivaolajon pirítsuk meg a fokhagymát illatozásig a szardellával, majd adjuk hozzá a pesztót és a pitypangleveleket. Amikor összerogyott, tegyük félre és az egész vadsnidlinget pirítsuk meg az ízes olajban.
  2. Minimális vízben főzzük meg a tésztát.
  3. Verjünk fel 2 egész tojást és két fehérjét. A két sárgát tegyük egyben félre.
  4. A már kész és forró tésztához tegyük hozzá a felvert tojást és a lereszelt sajtot. Annyi főzővizet hagyjunk benne, hogy krémes állagot kapjunk.
  5. Tálaljuk a gőzölgő tésztát körbeölelve a vadsnidlinggel, rajta egy tojássárgával és a pirított pitypanggal. Ízlés szerint citromot facsarjunk rá és borsozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Ehető természet jegyében alkotott újabb egyszerű recept. A vadsnidlinget a kígyóhagymával (lila virágzat) sárgahagymával (sárga virágzat) azonosítják. Leginkább üde szellős erdejű napsütötte útszéleken, vagy napsütésnek kitett száraz domboldalakon lehet szedni virágzás előtt. Úgy néz ki, mint egy vastag levelű fűszál, de amikor az ember szeme rááll, akkor már messziről megismerni. A pitypanglevelet rukkolával lehet helyettesíteni. Többet róla: erdőkóstoló blogján

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!