Gyors pitypangos tészta vadsnidlinggel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
csakegygourmet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
999
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
2000
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 49.2 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2383.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 649 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 753 mg
-
Nátrium 662 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 303.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 858 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 626 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 549 micro
-
Kolin: 336 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 109 micro
-
β-karotin 6473 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5175 micro
Összesen
999
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 98.3 g
Zsír
-
Összesen 83.7 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 850 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4767.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 243 mg
-
Kálcium 1298 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 1505 mg
-
Nátrium 1324 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 215.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 607.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1715 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 234 mg
-
D vitamin: 185 micro
-
K vitamin: 1252 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1097 micro
-
Kolin: 672 mg
-
Retinol - A vitamin: 624 micro
-
α-karotin 218 micro
-
β-karotin 12945 micro
-
β-crypt 90 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10350 micro
Összesen
2000
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 453.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1231 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 984 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Olivaolajon pirítsuk meg a fokhagymát illatozásig a szardellával, majd adjuk hozzá a pesztót és a pitypangleveleket. Amikor összerogyott, tegyük félre és az egész vadsnidlinget pirítsuk meg az ízes olajban.
- Minimális vízben főzzük meg a tésztát.
- Verjünk fel 2 egész tojást és két fehérjét. A két sárgát tegyük egyben félre.
- A már kész és forró tésztához tegyük hozzá a felvert tojást és a lereszelt sajtot. Annyi főzővizet hagyjunk benne, hogy krémes állagot kapjunk.
- Tálaljuk a gőzölgő tésztát körbeölelve a vadsnidlinggel, rajta egy tojássárgával és a pirított pitypanggal. Ízlés szerint citromot facsarjunk rá és borsozzuk.
- Receptkönyvben: 1
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 124
- Feltöltés dátuma: 2024. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
csakegygourmet
78 recept
Ehető természet jegyében alkotott újabb egyszerű recept. A vadsnidlinget a kígyóhagymával (lila virágzat) sárgahagymával (sárga virágzat) azonosítják. Leginkább üde szellős erdejű napsütötte útszéleken, vagy napsütésnek kitett száraz domboldalakon lehet szedni virágzás előtt. Úgy néz ki, mint egy vastag levelű fűszál, de amikor az ember szeme rááll, akkor már messziről megismerni. A pitypanglevelet rukkolával lehet helyettesíteni. Többet róla: erdőkóstoló blogján