r
Nosalty Logó

Gyors penne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A'la Atya
Gyors penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tejszínes-gombás hús

Penne

Összesen 1065 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tejszínes-gombás hús

Penne

Összesen 4257 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tejszínes-gombás hús

Penne

Összesen 109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3105.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    1608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    755.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1065 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.6 g

Zsír

  • Összesen
    182 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12422.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    481 mg
  • Kálcium
    1677 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    3284 mg
  • Nátrium
    6432 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    3023.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1281 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    752 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 4257 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Tejszínes-gombás hús

Penne

Elkészítés

Tejszínes-gombás hús

  1. A hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát is. A gombát jól megmossuk, majd nem túl vékonyan felszeleteljük.
  2. Egy teflon serpenyőbe tesszük az olajat és a felkockázott hagymákat. Fedő alatt pároljuk néhány percig közepes lángon. Ez idő alatt egy másik serpenyőben megpirítjuk a darált húst. Néhány perc alatt megvan, erős tűzön, gyakori kevergetés mellett.
  3. A hagymás serpenyőbe beletesszük a gombát, majd erős tűzön néhány perc alatt megpároljuk. Ha kiengedte a levét, csak akkor sózzuk, borsozzuk. (a gomba szereti a borsot, nagyon!) A fűszerezést követően a megpirított darált húst a hagymás-gombára öntjük, jól átkeverjük. Hozzáadjuk a bazsalikomot, krémsajtot, tejszínt, leveskockát. Fedő nélkül lassú tűzön kb. 6-8 percig főzzük.
  4. Ez idő alatt elkészítjük a pennét, majd leszűrve a húsos raguhoz adjuk. Átkeverjük és megszórjuk parmezánnal. Forrón tálaljuk.

Penne

  1. A vizet egy nagy lábasban feltesszük főni. Beletesszük a vajat és a sót. Forráskor beletesszük a pennét, majd a gyártó előírása szerinti idő alatt puhára főzzük. Én a legkisebb lángon főzöm, félig lefedve, de amikor "lejár az idő", ami általában 8-10 perc, félrehúzom, és teljesen lefedve pihentetem még pár percet.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1946
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 02.

Ajánló

Az elkészült ételhez további parmezánt kínáljunk, valamint illatos fehérbort, például Irsai Olivért jól behűtve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

Egy jó ötlet életmentő tud lenni, amikor elfoglaltságunk miatt későn tör ránk a "mit együnk" kérdés. Erre fantasztikus válasz a gyors penne. Ha összeszedetten állunk hozzá, kényelmesen is maximum fél óra alatt elkészíthető, nem beszélve a variálhatóságáról. Lehet gombával, vagy anélkül, répával, borsóval, vegyes zöldségekkel, darált, vagy csíkokra vágott húsokból, tejszín helyett tejföllel. Aki szereti az izgalmakat, tehet bele csíkokra vágott csemege uborkát, sonkát is. Vagy kipróbálhatja az alap receptet úgy, hogy a bazsalikom helyett apróra vágott kaprot ad az ételhez. Egy recept, számtalan étel! Alkossa meg mindenki a sajátját! Imádni való!

Hozzávalók

Tejszínes-gombás hús

Penne

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...