r
Nosalty Logó

Gyors máglyarakás maradék zsemléből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Gyors máglyarakás maradék zsemléből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2747 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4589.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1466 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    2206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.2 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    854 micro
Összesen 2747 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felolvasztott margarint 10 dkg cukorral kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vaníliát, és tovább keverjük.
  3. A langyosra melegített tejet hozzáöntjük, és ebbe a masszába mártogatjuk bele a felszeletelt zsemléket.
  4. Egy jénai üvegedényt kivajazunk, ebbe lerakjuk a zsemlék felét.
  5. A meghámozott almát negyedbe vágjuk, majd vékony szeletekre szeljük. Rátesszük a zsemle rétegre, megszórjuk a maradék 5 dkg cukorral, fahéjjal megszórjuk. Rátesszük a maradék megáztatott zsemlét.
  6. 200 fokon 15 percig sütjük.
  7. A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a baracklekvárt, majd azzal is összekeverjük, és ráöntjük a félig megsült süteményre. 15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 26799
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 23.

Ajánló

Gyors, olcsó és egyszerű desszert :) Gyerekek kedvence.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors máglyarakás maradék zsemléből
Nyuszikutya 51 recept

Nehéz kiszámítani a hétvégi péksütemény mennyiségét. Nálam sokszor megmarad a zsemle, ilyenkor összegyűjtöm, és általában ezt az édességet készítem belőle. A gyermekeim ezt a receptet szerették meg, és azért is jó, mert mindig van itthon hozzá minden alapanyag.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...