Gyors máglyarakás maradék zsemléből
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nyuszikutya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
458
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
2747
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
139
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 764.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 368 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.7 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 112.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
458
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.7 g
Zsír
-
Összesen 84.9 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4589.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 1466 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 598 mg
-
Nátrium 2206 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 430.2 g
-
Cukor 259 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 676.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 581 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 374 mg
-
Retinol - A vitamin: 539 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 451 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 854 micro
Összesen
2747
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
-
6 db zsemle
-
5 dkg margarin
-
15 dkg cukor
-
2 db tojás
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
7 dl tej
-
3 közepes db alma
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
0.5 teáskanál fahéj
Elkészítés
- A felolvasztott margarint 10 dkg cukorral kikeverjük.
- Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vaníliát, és tovább keverjük.
- A langyosra melegített tejet hozzáöntjük, és ebbe a masszába mártogatjuk bele a felszeletelt zsemléket.
- Egy jénai üvegedényt kivajazunk, ebbe lerakjuk a zsemlék felét.
- A meghámozott almát negyedbe vágjuk, majd vékony szeletekre szeljük. Rátesszük a zsemle rétegre, megszórjuk a maradék 5 dkg cukorral, fahéjjal megszórjuk. Rátesszük a maradék megáztatott zsemlét.
- 200 fokon 15 percig sütjük.
- A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a baracklekvárt, majd azzal is összekeverjük, és ráöntjük a félig megsült süteményre. 15 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 27000
- Feltöltés dátuma: 2016. január 23.
Ajánló
Gyors, olcsó és egyszerű desszert :) Gyerekek kedvence.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Nyuszikutya
51 recept
Nehéz kiszámítani a hétvégi péksütemény mennyiségét. Nálam sokszor megmarad a zsemle, ilyenkor összegyűjtöm, és általában ezt az édességet készítem belőle. A gyermekeim ezt a receptet szerették meg, és azért is jó, mert mindig van itthon hozzá minden alapanyag.