r
Nosalty Logó

Gyors csokis croissant chloedejonge módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gyors csokis croissant chloedejonge módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3837 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    126.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2407.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1121 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584.5 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 3837 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot elkeverjük a langyos tejjel, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Az élesztős tejet hozzáadjuk a liszthez, majd jöhet a tojás és a joghurt. Összegyúrjuk. A vajat megolvasztjuk, és a felét a tésztához öntjük. Készre gyúrjuk, majd húsz percig letakarva kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát. Kis háromszögeket vágunk, amiket olvadt vajjal megkenünk, majd egy-két kocka csokit helyezünk bele. Feltekerjük, a háromszög csúcsa legyen legfelül.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben húsz percig sütjük 175 fokon.
  5. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5590
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerintem minden gasztromán találkozott már a croissant-krízissel: mikor egy hétvégi reggelen korán kelve, finom, illatozó reggelire vágyunk. A croissant elég egyértelmű és jóízű ötlet, de mikor már a huszadik átböngészett receptben találkozunk a "tedd hűtőbe egy éjszakára" - instrukcióval, igen könnyen elmehet a kedvünk tőle. Ez a croissant nem a klasszikus, francia leveles változat, hanem egy egyszerűbb, gyors verzió. A tészta omlós, és ha kicsiket gyúrunk belőle, hamar megsül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...