r
Nosalty Logó

Gyors csirkemájas rizs a sütőből

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Gyors csirkemájas rizs a sütőből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 562 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2248 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1038.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    937 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4202 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    823 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 562 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4153.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    335 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    2268 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    873.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17089 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    779 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3747 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16808 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    3291 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    6224 micro
Összesen 2248 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst a dobozon lévő előírás szerint megfőzzük. Ha megfőtt félretesszük, hogy a víz kicsöpögjön belőle.
  2. Amíg fő a rizs, a májat megmossuk, kockára felvágjuk. A gombát megpucoljuk, vastagabb szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apró kockára feldaraboljuk, és zsírban üvegesre dinszteljük.
  3. Ha kész, hozzáadjuk a gombát, zöldborsót, májat, petrezselymet, kakukkfüvet. Ha kell, pici vizet öntünk alá. Kb. 10-15 perc alatt készre pároljuk.
  4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, de tovább már nem pároljuk, mert a máj megkeményedik.
  5. A jénait vastagon kivajazzuk. Rétegezzük a rizst és a ragut. A rizs 1/3-át beletesszük, a májas-gombás ragu felét, majd ismét rizs, a maradék ragu, befedjük a maradék rizzsel. Egyenletesen ráöntjük a ragu levét.
  6. Megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe tesszük. Csak addig sütjük, míg a sajt ráolvad.
  7. Tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7632
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gyorsan készen van, és finom. Kell ennél több?? :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...