Gyors császármorzsa Barna Fruzsinától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
Császármorzsához
-
30g búzadara108 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
71 kcal
-
75g tej42 kcal
-
11g mazsola33 kcal
-
10 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
35 kcal
-
1g porcukor4 kcal
Joghurtos öntethez
Összesen
532
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
Császármorzsához
-
60g búzadara216 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
150g tej84 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
19 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
71 kcal
-
2g porcukor8 kcal
Joghurtos öntethez
Összesen
1061
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
Császármorzsához
-
10.8g búzadara39 kcal
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
2.9g napraforgó olaj26 kcal
-
27.1g tej15 kcal
-
4g mazsola12 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
19.9g tojás25 kcal
-
1.1g citromhéj1 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
-
0.4g porcukor1 kcal
Joghurtos öntethez
-
18.1g joghurt11 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
0.4g porcukor1 kcal
Összesen
191
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 595.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.5 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 94.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
532
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.7 g
Zsír
-
Összesen 40.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 373 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1190.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 384 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 424 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.9 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 188.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 306 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 495 micro
Összesen
1061
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
Császármorzsához
-
5 evőkanál búzadara
-
2 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukor
-
2 ek napraforgó olaj
-
1.5 dl tej
-
1 marék mazsola
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
Joghurtos öntethez
-
1 dl joghurt
-
1 ek citromlé
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál porcukor
Elkészítés
Császármorzsához
- A tejet felmelegítjük.
- A mazsola és a tojás kivételével minden alapanyagot összekeverünk egy tálban.
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét külön tálban habbá verjük. A sárgáját hozzáadjuk a tésztához.
- A felvert habot óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
- A serpenyőbe teszünk egy evőkanál olajat. Közepes lángon felforrósítjuk. A forró serpenyőbe beleöntjük a tésztát.
- A még folyós tészta tetejét megszórjuk a mazsolával.
- Ha az alsó fele megbarnult, megfordítjuk, ahogy sikerül. Nem kell megijedni, ha szakad, vagy lecsurog. :) Ha mindkét fele megbarnult, fakanállal/spatulával apró darabokra tördeljük. Ahol kell, a darabokat forgatjuk, pirítjuk még picit, hogy ne maradjon nyers rész. A recepthez leírt joghurtos öntettel és porcukorral, vagy hagyományosan lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Joghurtos öntethez
- A citromlevet és a cukrokat beleöntjük a joghurtos pohárba, és összekeverjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 1170
- Tegnapi nézettség: 24
- 7 napos nézettség: 285
- Össznézettség: 257565
- Feltöltés dátuma: 2014. július 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Gyakran csinálok császármorzsát reggelire, ha épp azt kívánom. A legtöbb recept azonban úgy írja le az elkészítését, hogy a tésztát órákra hűtőbe kell tenni (hogy a búzadara és a liszt bedagadjon, megszívja magát). Nekem ezt soha nem volt türelmem kivárni, így csalok egy kicsit. A tejet felmelegítve öntöm hozzá a száraz alapanyagokhoz, így másodpercek alatt ugyanazt az állagot lehet elérni, mint a hűtőben pihentetéssel. :)