Gyors banános-karamelles sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lúdanyó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
95g banán54 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
13g graham-liszt42 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
25g barna cukor95 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g vaj25 kcal
Az aljára ill.a tetejére
Összesen
765
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
380g banán216 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g graham-liszt166 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Az aljára ill.a tetejére
Összesen
3052
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
29.4g banán17 kcal
-
8.5g tojás11 kcal
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
3.9g graham-liszt13 kcal
-
9.9g napraforgó olaj87 kcal
-
7.7g barna cukor29 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.3g szódabikarbóna0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
Az aljára ill.a tetejére
Összesen
236
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 963.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 436 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.3 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 105.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
765
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 151.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3853.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 637 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 1159 mg
-
Nátrium 1744 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 413.2 g
-
Cukor 251 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 421.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 358 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 109 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 711 micro
Összesen
3052
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojás
-
100 g finomliszt
-
50 g graham-liszt
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 tk szódabikarbóna
-
1 ek vanília kivonat
-
só ízlés szerint
Az aljára ill.a tetejére
Elkészítés
A tésztához
- Készítsük elő a formát, olyat válasszunk, aminek nem kivehető az alja. Vajazzuk ki a forma alját, az oldalát, és béleljük ki szilikonos sütőpapírral is.
- Melegítsük elő a sütőt.
- Óvatosan olvasszuk meg a tetejére való cukrot egy lábasban, és készítsünk belőle karamellt. Ne legyen túl sötét, mert még a formában is fog sülni egy kicsit.
- Öntsük bele a karamellt az előkészített formába, és gyorsan oszlassuk el az alján, legegyszerűbb, ha forgatjuk a formát. A karamell nagyon gyorsan dermed, de majd megolvad sütés közben.
- Szeleteljük fel a 2 banánt, és rakjuk rá a szeleteket a karamellre.
- Keverjük össze a száraz anyagokat (liszt, só, szódabikarbóna, sütőpor).
- A cukrot keverjük habosra a tojásokkal, olajjal, vaníliakivonattal, adjuk hozzá a száraz anyagokat és a banánpépet.
- Öntsük rá a karamelles banánra, és süssük kb. 40 percig. Mindenképpen ellenőrizzük a végén tűpróbával, akkor jó, ha a beleszúrt hurkapálcára már nem ragad rá a tészta.
- Borítsuk ki egy rácsra, és óvatosan húzzuk le a tetejéről a sütőpapírt. Nekem egy kis karamell ráragadt a papírra, de a nagy része szépen bevonta a banánokat.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 18681
- Feltöltés dátuma: 2010. március 08.
Ajánló
Lehet sütni nagyobb formában is, ilyenkor érdemes több karamellt készíteni, és több banánt rakni a forma aljára. A sütési idő persze lecsökken, így legalább hamarabb kész van.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Lúdanyó
11 recept
Nagyon gyors és látványos sütemény, ami ráadásul igen finom is. A recept a The Complete Book of Modern Classics című remek szakácskönyvből való. A karamellt eredetileg 220 g cukorból és 250 ml vízből készíti hosszú forralással.