r
Nosalty Logó

Gyors banános-karamelles sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lúdanyó
Gyors banános-karamelles sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

Az aljára ill.a tetejére

Összesen 765 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

Az aljára ill.a tetejére

Összesen 3052 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

Az aljára ill.a tetejére

Összesen 236 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 765 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    151.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3853.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    1744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.2 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 3052 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az aljára ill.a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Készítsük elő a formát, olyat válasszunk, aminek nem kivehető az alja. Vajazzuk ki a forma alját, az oldalát, és béleljük ki szilikonos sütőpapírral is.
  2. Melegítsük elő a sütőt.
  3. Óvatosan olvasszuk meg a tetejére való cukrot egy lábasban, és készítsünk belőle karamellt. Ne legyen túl sötét, mert még a formában is fog sülni egy kicsit.
  4. Öntsük bele a karamellt az előkészített formába, és gyorsan oszlassuk el az alján, legegyszerűbb, ha forgatjuk a formát. A karamell nagyon gyorsan dermed, de majd megolvad sütés közben.
  5. Szeleteljük fel a 2 banánt, és rakjuk rá a szeleteket a karamellre.
  6. Keverjük össze a száraz anyagokat (liszt, só, szódabikarbóna, sütőpor).
  7. A cukrot keverjük habosra a tojásokkal, olajjal, vaníliakivonattal, adjuk hozzá a száraz anyagokat és a banánpépet.
  8. Öntsük rá a karamelles banánra, és süssük kb. 40 percig. Mindenképpen ellenőrizzük a végén tűpróbával, akkor jó, ha a beleszúrt hurkapálcára már nem ragad rá a tészta.
  9. Borítsuk ki egy rácsra, és óvatosan húzzuk le a tetejéről a sütőpapírt. Nekem egy kis karamell ráragadt a papírra, de a nagy része szépen bevonta a banánokat.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18681
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 08.

Ajánló

Lehet sütni nagyobb formában is, ilyenkor érdemes több karamellt készíteni, és több banánt rakni a forma aljára. A sütési idő persze lecsökken, így legalább hamarabb kész van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors banános-karamelles sütemény
Lúdanyó 11 recept

Nagyon gyors és látványos sütemény, ami ráadásul igen finom is. A recept a The Complete Book of Modern Classics című remek szakácskönyvből való. A karamellt eredetileg 220 g cukorból és 250 ml vízből készíti hosszú forralással.  

Hozzávalók

A tésztához

Az aljára ill.a tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...