Gyömbéres kacsamell fügesalátával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
A kacsamellhez
A salátához
Összesen
1161
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
A kacsamellhez
A salátához
Összesen
2320
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 327 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2448.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 499 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 1035 mg
-
Nátrium 607 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.1 g
-
Cukor 114 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 915.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1299 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1838 micro
Összesen
1161
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170.1 g
Zsír
-
Összesen 66.7 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 654 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4896.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 997 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 443 mg
-
Foszfor 2070 mg
-
Nátrium 1213 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 280.2 g
-
Cukor 228 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1830.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 504 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 195 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 396 micro
-
Kolin: 517 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2597 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3676 micro
Összesen
2320
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A kacsamellhez
- A megtisztított kacsamelleket szárazra töröljük. Bőrös felüket beirdaljuk, sóval, borssal bedörzsöljük.
- Közepes lángon előmelegített serpenyőben, bőrös felükkel lefelé fordítva, 15 percig sütjük.
- Megfordítjuk, és további 4-5 percig sütjük.
- A húst kivesszük a serpenyőből, a kisült zsírhoz keverjük a zúzott fokhagymát és a gyömbért, majd visszatéve a kacsamellet beleforgatjuk.
- A sütést a serpenyőben folytassuk, ha rozéra hagyjuk. Ekkor elegendő oldalanként 4-5 perc sütés.
- Ha jobban át szeretnénk sütni a húst, előmelegített sütőben folytassuk oldalanként 10-12 percig.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5839
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 29.
Ajánló
Miután elkészült a gyömbéres kacsamell, vékonyan felszeletelve, sült fügés salátaágyon tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető étel. Ha rozéra szeretnénk hagyni a húst, a sütés alig több mint 20 percet vesz igénybe. Aki kicsit sültebben szeretné elkészíteni, további 15-20 percig sütheti sütőben.