Gyömbéres fahéjas Tarte Tatin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
puszedli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
67g alma31 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
33g barna cukor127 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
Összesen
461
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
400g alma187 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g barna cukor760 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
Összesen
2765
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
36.6g alma17 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
18.3g barna cukor70 kcal
-
13.7g finomliszt50 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
7.8g napraforgó olaj69 kcal
-
13.7g joghurt8 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
Összesen
253
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.4 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 84.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
461
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 137.1 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1775.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 578 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 658 mg
-
Nátrium 364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 368.2 g
-
Cukor 239 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 505.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 471 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 453 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 375 micro
Összesen
2765
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
253
kcal
Hozzávalók
-
2 db alma
-
5 dkg vaj
-
20 dkg barna cukor
-
15 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 tk sütőpor
-
1 csipet só
-
1 tk fahéj
-
1 tk gyömbérpor
Elkészítés
- A kevert tészta elkészítése: 10 dkg barna cukrot a tojással kikeverünk, hozzáöntjük az olajat és a joghurtot. A lisztet, sütőport, pici sót és a fűszereket összekeverjük, és fokozatosan a tésztához szórjuk.
- Az almákat meghámozzuk, és vékony cikkelyekre vágjuk.
- A megmaradt 10 dkg barna cukrot egy kis lábasban karamellizáljuk.
- Hozzáadjuk a vajat, és újramelegítjük, hogy folyós legyen.
- Egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük a karamellt.
- Rárakosgatjuk az almacikkelyeket.
- Rákanalazzuk a kevert tésztát.
- 180 fokon 30-35 percig sütjük.
- Miután kihűlt, kiborítjuk a formából egy tortatálra, hogy az almák legyenek felül.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5233
- Feltöltés dátuma: 2012. november 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
puszedli
12 recept
Vrábel Kriszta receptje, a Dolce Vita gasztroblogról. Sokkal egyszerűbb elkészíteni ezt a kevert tésztás változatot, mint a klasszikus recept szerint, de a vendégeket így is elkápráztatja ez a finom őszies sütemény.