r
Nosalty Logó

Gulyásleves Ana konyájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ana's Kitchen
Gulyásleves Ana konyájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

306
Kalória
21.1g
Fehérje
30.2g
Szénhidrátok
7.9g
Zsír
268.4g
Víz
51.7g
Koleszterin
5g
Rost
6.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    268.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1028 micro
  • β-karotin
    2584 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    865 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2637.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1393 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1342.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1290 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5138 micro
  • β-karotin
    12921 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4324 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 1527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    280 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    236 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk fel. A marhahúst mossuk meg, töröljük szárazra és kockázzuk fel.
  2. A hagymát vágjuk apróra, és egy evőkanál zsíron dinszteljük üvegesre, ezután adjuk hozzá a pirospaprikát, és kevergetés mellett ne hagyjuk leégni. A marhahúst adjuk hozzá a hagymához, és fehéredésig pirítsuk. Öntsük hozzá a vörösbort, tegyük bele a nagy paradicsomot, paprikát is, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Közepes hőfokon addig főzzük a húst, amíg a marha közepesen puha nem lesz.
  3. Ha a hús kellően megpuhult, akkor jöhetnek a fűszerek és a zöldségek is, a zellerszár, koktélparadicsom, babérlevél, kömény, sárga és fehérrépa, só és bors.
  4. 🌶 Ha szeretnénk kicsit csípősen, akkor egy kevés chilivel megbolondíthatjuk. Ezután ismét öntsünk hozzá vizet.
  5. Amikor már a zöldségek is majdnem puhára főttek, akkor tegyük bele a felvágott burgonyát, és főzzük készre vele.
  6. Tálalás előtt öt-tíz perccel szórjuk bele a csipetkét is. Frissen még melegében tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 120 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Kovászos uborkás gazpacho

Ha még nem vagyunk torkig a nyár legüdítőbb hideg levesével, vigyük el egy utolsó körre, mégpedig a legéretebb nyárvégi paradicsomok és a szezon legvégső kovászos uborkájának ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!