adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
100g sertéscomb182 kcal
-
16g sárgarépa6 kcal
-
18g fehérrépa11 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
28 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
263
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g sertéscomb910 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
6g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
1314
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
19.7g sertéscomb36 kcal
-
3.2g sárgarépa1 kcal
-
3.6g fehérrépa2 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
9.9g burgonya6 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
59.2g víz0 kcal
Összesen
52
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 925.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 258 mg
-
Nátrium 564 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 437.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 495 micro
-
β-karotin 1180 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
263
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 107.7 g
Zsír
-
Összesen 69.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4626 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 1290 mg
-
Nátrium 2822 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 2187 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 620 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 382 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5902 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
1314
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 86.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 98 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg sertéscomb
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 csipet fehér bors
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
-
1 teáskanál ételízesítő
-
2 ek napraforgó olaj
-
15 dl víz
Elkészítés
- A húst kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, s apró kockákra vágjuk, majd beleszórjuk a fazékba, amibe először beleraktuk az étolajat. Megpirítjuk a hagymát kicsi sóval, mert akkor nem ég oda a vöröshagyma. Ha megpirult, akkor félrehúzzuk. Rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük, majd rászórjuk a sertéshúskockákat, újra összekeverjük, s ráöntünk kb. 1 liter vizet. Befűszerezzük, s ha elkezd forrni a levesünk, akkor kis lángra rakjuk, s fedő alatt főzzük kb. 40 percig.
- Közben azért néha megkevergetjük. A répát, a zöldséget és a krumplit megpucoljuk. A répát és a zöldséget felkarikázzuk, a krumplit felkockázzuk.
- Ha letelt a 40 perc, akkor hozzákeverjük a felkarikázott zöldséget és répát, meg a krumplikockákat is, s hozzáöntünk még kb. 1/2 liter vizet. Még főzzük kb. fél órát.
- Megkóstoljuk, hogy megpuhult-e minden, s hogy elég fűszeres-e. Ha úgy érezzük, hogy hiányzik belőle valamilyen fűszer, akkor még szórunk bele, s még főzzük kb. 10 percet, s el is készültünk.
- Elkészítettem: 80 alkalommal
- Receptkönyvben: 472
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 88
- Össznézettség: 52300
- Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 28.
Ajánló
Nagyon szeretjük ezt a tartalmas levest. Második fogásnak csak valami egyszerű tésztát főzök, pl. grízes tésztát, diós tésztát vagy szilvás gombócot, esetleg palacsintát sütök.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katrin
144 recept
Amíg fől a leves, addig el tudom készíteni a második fogást.