r
Nosalty Logó

Gulka vagyis sonkás gombóc

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Veres Mari
Gulka vagyis sonkás gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1535 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 384 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4329.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    3406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    657 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 1535 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felaprítjuk a főtt, füstölt sonkát, lereszeljük nyersen a burgonyát, sóval-borssal ízesítjük. Kevesebb só szükséges, mert a sonka is sós. Egy fej apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk.
  2. Beleütjük a tojást, jöhet a liszt. Lehet, hogy kevesebb vagy több lisztre lesz szükség, attól függ, mennyi vizet tartalmaz a krumpli. Összekeverjük a hozzávalókat, hogy ne túl kemény tésztát kapjunk.
  3. Gombócokat formálunk belőle, és lobogó, sós vízben kifőzzük. Ha nagyobb gombócokat gyúrtunk, 10-12 percre van szükség, de teszteljük, hogy átfőtt-e.
  4. Közben a többi hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, pici liszttel megszórjuk, és az olajban kisütjük.
  5. A gombócokat kiszedjük, és a sült hagymakarikákkal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7736
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 18.

Ajánló

A hagymakarikákon kívül sült, füstölt kolbászkarikákkal is kínálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gulka vagyis sonkás gombóc
Veres Mari 44 recept

A húsvéti főtt, füstölt sonkamaradékot célszerű hozzá felhasználni, de persze nem kötelező csak az ünnep környékén készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...