Grúz diós uborkasaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Anocska
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
427
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
853
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 699.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 282.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
427
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.8 g
Zsír
-
Összesen 72.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1398.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 631 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 564.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 102 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
853
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az alaposan megmosott uborkát héjastul egész kicsi, maximum 1 cm-es kockákra vágjuk.
- A joghurtot a citromlével, sóval, borssal, kevés cukorral pikánsra ízesítjük, az uborkára öntjük, majd a durvára tört dióval együtt jól összekeverjük.
- Lefedve legalább fél napra hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjen.
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5005
- Feltöltés dátuma: 2010. december 09.
Ajánló
Sötét, savanyú barnakenyérrel, könnyű száraz fehérborral kiváló vacsora.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Anocska
5 recept
Régi recept egy hétvégi magazinból, a magyar konyhától. Az uborka nedves és hideg étel, egy pikáns öntettel mégis képes jóllakatni és átmelegíteni.