Grúz diós uborkasaláta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
427
Kalória
12.4g
Fehérje
21g
Szénhidrátok
36.1g
Zsír
282.1g
Víz
13g
Koleszterin
4.4g
Rost
11.2g
Cukor
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
427
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
853
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 699.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 282.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
427
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.8 g
Zsír
-
Összesen 72.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1398.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 631 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 564.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 102 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
853
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 78.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
118
kcal
Elkészítés
- Az alaposan megmosott uborkát héjastul egész kicsi, maximum 1 cm-es kockákra vágjuk.
- A joghurtot a citromlével, sóval, borssal, kevés cukorral pikánsra ízesítjük, az uborkára öntjük, majd a durvára tört dióval együtt jól összekeverjük.
- Lefedve legalább fél napra hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjen.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 12 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
Régi recept egy hétvégi magazinból, a magyar konyhától. Az uborka nedves és hideg étel, egy pikáns öntettel mégis képes jóllakatni és átmelegíteni.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!