Gríztorta a Planétásból
- 10% Fehérje
- 79% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 10% Fehérje
- 79% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 10% Fehérje
- 79% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
70.7g tej40 kcal
-
10.6g búzadara38 kcal
-
0 kcal
-
12.7g cukor49 kcal
-
2.8g sárgabaracklekvár8 kcal
-
3.2g vaníliás pudingpor12 kcal
- 10% Fehérje
- 79% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 4.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 10% Fehérje
- 79% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.3 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1995.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 1176 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 520 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 397.8 g
-
Cukor 239 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 35 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 10% Fehérje
- 79% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 2.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
1 l tej
-
150 g búzadara
-
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
9 púpozott ek cukor
-
2 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
- Fél liter tejet felforralunk, belekeverjük a búzadarát, 5 evőkanál cukrot, a kakaót, és addig főzzük, amíg sűrű masszává nem válik. Ezután vízzel kiöblített jénai tálba öntjük.
- Ha kihűlt és megdermedt,a tetejét nem túl vastagon megkenjük lekvárral.
- A pudingot a csomagoláson lévő leírás szerint elkészítjük és a lekváros réteg tetejére öntjük.
- Hűtőben jól lehűtjük, hogy könnyen szeletelhető legyen.
- Receptkönyvben: 389
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 40348
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 03.
Ajánló
Gyakorlatilag ízlés szerint bármilyen pudingporból elkészíthető, de a legfinomabb vaníliással, baracklekvárral. Nekem most csak egyetlen zacskó eperpudingom volt otthon (ez is kész csoda), így azzal készítettem. Ha van műanyag kuglófformánk (a képen látható olyanban készült, amúgy Tupperware) akkor először a pudingot kell beleönteni a vizezett formába, majd dermeszteni, és arra jön rá a tejbegríz. De igazándiból jénaiban "autentikus", úgy a retró. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Remélem, van köztetek olyan, aki ismeri a Planétás receptkártya sorozatot, és sok olyan is, aki féltve őrizgeti - mint mi is - és gyakorta süt-főz is belőle. Aki olyan szemtelenül fiatal, hogy még nem hallott róla, annak annyit, hogy kb. 25 évvel ezelőtt megjelent receptkártya sorozat volt, azt hiszem kéthetente adtak ki belőle egy-egy csomaggal, és eltartott talán egy évig is, mire mindet összegyűjtötte az ember. Szerintem a '80-as évek óta nem adtak ki olyan összetett, szuper receptekkel teli gyűjteményt, mint a Planétás, amiben a gyümölcsbefőzéstől kezdve a vendégváró különlegességekig mindig találtunk valami kedvünkre (és a család kedvére) valót. Mindig nosztalgikus érzés fog el, ahányszor csak ránézek anya konyhájában a kissé ütött-kopott dobozra, benne a szamárfüles, néhol ételfoltos receptkártyákra, tolulnak a a gondtalan gyermekévek élményei. Anyukám szerint mindig is önálló, talpraesett kislány voltam, így kivívtam azt a "megtiszteltetést", hogy olyan 5-6 éves koromban már leküldött a bérház alatt lévő könyvesboltba azzal, hogy vegyem meg a következő Planétást. Igen, én ezt akkor megtiszteltetésnek éreztem, hogy igazi pénzzel mehetek igazi boltba vásárolni. Amikor hazaértem, izgatottan bontottuk ki a folpack borítást - ja kérem, 1980 akárhányban nem voltak csilli-villi csomagolóanyagok - és az izgalom, amit akkor éreztem, körülbelül azzal ért fel, hogy vajon milyen képregény lesz a Donald rágóban. Sőt. Szóval, külön kis délutáni program volt, az újdonsült kártyák nézegetése, rendszerezése. Azt hiszem, a gasztronómia iránti szenvedélyemet akkor alapozta meg anyukám, észrevétlenül. Ez a recept a Planétásból van, és úgyszintén gyerekkoromat juttatja eszembe, nagymamám is sokszor készítette, házi baracklekvárral kente meg, anya is, nagyobbacskán én magam is, sőt, ha jobban visszemlékezem, ez volt az első édesség, amit életemben elkészítettem. Kérem, hogy a csúcsgasztronómia iránt elkötelezettek, az egészséges táplálkozás hívei most lapozzanak tovább, ez nem az a recept. Pudingpor, zacskóból. És kakaós tejbegríz, jó sűrűn. :) De én akkor is szeretem.