Grízsmarni Kovács Györgyi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
782
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
3130
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 497.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.5 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 229 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
782
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.6 g
Zsír
-
Összesen 105.2 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1989.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 660 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 656 mg
-
Nátrium 473 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 486 g
-
Cukor 307 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 201.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 917 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 464 mg
-
Retinol - A vitamin: 903 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 731 micro
Összesen
3130
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A búzadarát 5 dkg olvasztott vajjal és a tejjel összekeverjük, majd 30-40 percig pihentetjük.
- Hozzáadjuk a tojássárgákat, 5 dkg cukrot, a reszelt citromhéjat (amit természetesen előtte nagyon megtisztítottunk) és a keményre felvert tojásfehérjét.
- Egy tepsiben felmelegítjük a maradék vajat és a masszát ráöntjük. Előmelegített sütőbe rakjuk. Kb. 20 percig, szilárdulásig sütjük. Majd kivesszük a sütőből és villával összevagdaljuk. Rászórjuk a maradék cukrot és a mazsolát. Visszatoljuk a sütőbe és még 15-20 percig szárítjuk.
- Porcukorral és házi sárgabarack dzsemmel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 12543
- Feltöltés dátuma: 2015. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Kovács Györgyi
57 recept
Egyik kedvenc ételem, gyerekkoromban Nagyi sűrűn elkészítette. Most én készítem elég gyakran. Legjobban porcukor és dzsem nélkül szeretem.