Grízsmarni
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 11% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
616
kcal
- 11% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
2463
kcal
- 11% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 567.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.7 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
616
kcal
- 11% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.7 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 583 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2271.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 738 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 797 mg
-
Nátrium 481 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 422.9 g
-
Cukor 156 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 173.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 369 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 437 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
2463
kcal
- 11% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A langyos tejbe belekeverjük a mazsolát, a cukor felét és a búzadarát. Állni hagyjuk kb. 2-3 órát. Közben néha megkevergetjük.
- Egy tepsit jó vasragon kikenünk vajjal.
- Amikor már eleget állt a grízes massza, belekeverjük a tojások sárgáját. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tejes grízbe. Ezt az egészet beleöntjük a kivajazott tepsibe. Majd betesszük az előmelegített sütőbe.
- Egy kis idő elteltével (10-15 perc), amikor már nem folyékony állagú, kivesszük a sütőből, és egy villával jól átszaggatjuk a tésztát. Visszatesszük a sütőbe, és pár percig várunk. Ekkor megint kivesszük, és a kívánt méretű darabokra szedjük szét.
- Ízlés szerinti lekvárral és porcukorral frissen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30 X 40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 9 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 91
- Össznézettség: 21153
- Feltöltés dátuma: 2014. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Lizinka_
604 recept
Ezt a receptet a 92 éves szomszédnénitől kaptam, amikor tanácsot kértem tőle smarni ügyben. Azóta így készítem. Nem bántam meg, hogy hallgattam rá.