r
Nosalty Logó

Grízes krémes variáció

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Grízes krémes variáció
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 728 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 7267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 728 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    304.9 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1026 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4117.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1079 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1015.7 g
  • Cukor
    470 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2157 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 7267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. Elkészítjük a tésztát: Az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk, és kb. 1 órán át hűtőben pihentetjük. (Kissé lágy lesz, az a normális!)
  2. Zsírozott, lisztezett tepsi hátoldalára nyújtjuk a lapokat egyesével, megszurkáljuk, és 180 fokon kb. 5-10 percig (sütőtől függően) aranybarnára sütjük mind a 4 lapot.
  3. A krémet a leírtak szerint elkészítjük.

Krém

  1. Lassú tűzön a tejet felforraljuk, beleszórjuk a darát, tejbegrízt készítünk, majd megvárjuk, míg kihűl.
  2. A porcukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt, és az egészet egyneművé keverjük.

Tetejére

  1. A legelső lapra grízes krémet kenünk kb. 1 cm vastagságban, ráhelyezzük a 2. lapot, amit baracklekvárral bőségesen megkenünk. A következő lapot szintén grízes krémmel kenjük, majd a legfelső lapot rátesszük, és étcsokoládéval bevonjuk. (A csokoládét vízgőz fölött vagy vigyázva a mikróban felolvasztjuk, majd tetszés szerint bevonjuk vele csak a tetejét vagy az egészet.)
  2. Kedvünk szerint variálhatjuk, a lapok számától és kreativitástól függően bárhogy elkészíthető!
  3. Kb. 1 napot hagyjuk puhulni hűtőben, majd szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 3623
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept 30x40 cm-es tepsire szól, de lehet tortaformában is készíteni.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...