Grissini ahogy Dorien készíti
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
520
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
2077
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1863.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 1606 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 94.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
520
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.8 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7454 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 624 mg
-
Nátrium 6425 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 391.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 376.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
2077
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 856.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 738 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet összekeverjük a sóval, közepébe kis mélyedést készítünk.
- Az éleszőt a cukorral felfuttatjuk a langyos vízben, majd hozzáadjuk a liszthez, gyúrjuk.
- Evőkanalanként hozzáadjuk az olívaolajat és az oregánót is.
- A tésztát simává dagasztjuk, majd lisztezett tálban meleg helyen 3/4 órát kelesztjük.
- 4 cipóra osztjuk, majd a cipókat kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk, és kézzel kisodorjuk.
- Előmelegített sütőben sütőpapíron kb. 10-15 perc alatt megsütjük, épp hogy csak kicsit megbarnuljon. Nem kell nagyon megsütni, mert ha túlsütjük, nagyonkemények lesznek a grissinik.
- Különböző mártogatósokkal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10559
- Feltöltés dátuma: 2012. november 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Amikor valami rágcsálnivalóra vágyunk, vagy sörkorcsolya kell, mindig készítek grissiniket. Eddig még mindig hatalmas sikert arattam vele.:)