r
Nosalty Logó

Grillzöldség ahogy Zsanna készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zsanna-manna
Grillzöldség ahogy Zsanna készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 31 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1272 micro
  • β-karotin
    3885 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 91 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1007.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1546 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5090 micro
  • β-karotin
    15539 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    4628 micro
Összesen 362 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    425 micro
  • β-karotin
    1297 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    215 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 31 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket felszeleteljük: a cukkinit és a répát fél cm-es karikákra (a répát rézsútosan), a gombát és a lilahagymát negyedeljük, a kaliforniai paprikát és a paradicsomot pedig felcsíkozzuk.
  2. Grillserpenyőbennagyon pici olívaolajat hevítünk, ráfektetjük a répákat. Pár percig sütjük, majd megfordítjuk a szeleteket. Ha kész, kivesszük, jöhet a cukkini. Az olajat pótoljuk (mindig csak picit), és a répához hasonló módon mindkét oldalát megsütjük. Ezt is kivesszük, majd szépen sorban a többi zöldséget is. Utolsó előttinek hagyjuk a gombát: ez hamar levet ereszt, ezért nagyon erős lángon süssük, rövid ideig. Az utolsó a paradicsom legyen, ennek kell a legkevesebb idő.
  3. A végén visszadobjuk a serpenyőbe az összes zöldséget, és fél perc alatt összemelegítjük őket.
  4. Tálba szedjük, sózzuk és borsozzuk, kicsit megkeverjük, és lehet is fogyasztani.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 210
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 27325
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsanna-manna 19 recept

Ahogy a páromnak az éttermekben a cigánypecsenye a kedvence, nekem úgy a grillzöldség. Mindig ezt kérem köretnek, imádom! Ezzel is sokat kísérleteztem: mindig levet eresztettek a zöldségek, úgy már nem az igazi. Aztán rájöttem, hogy csak a végén szabad fűszerezni, és nagyon erős lángon kell sütni őket, lehetőleg külön-külön. Nyáron a szabadban, tárcsalapon is el szoktam készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...