r
Nosalty Logó

Grillezett spárgás, újhagymás bulgursaláta zöldfűszerekkel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Grillezett spárgás, újhagymás bulgursaláta zöldfűszerekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 384 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1534 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 68 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    530 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1885 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3099 micro
Összesen 384 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2611.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1330.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    685 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    7539 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12397 micro
Összesen 1534 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A bulgurt kb. kétszeres mennyiségű hideg, sós vízben tedd fel forrni. Ha felforrt a víz, akkor vedd kisebbre a lángot, és főzd 12-15 percig.
  2. Közben kapcsold be a grillfokozatot a sütőben, és a tepsiben forgasd össze a spárgát és az újhagymát az olajjal és a sóval, borssal. Tedd a grill alá, és süsd kb. 10 percig, közben egyszer forgasd meg. Akkor jó, ha helyenként kissé megpörkölődik.
  3. Közben készítsd el az öntetet. A vinaigrette-t külön is összekeverheted, majd a felaprított zöldekkel együtt összeforgathatod a bulgurral, vagy ahogy én is csináltam, az egészet egy aprítóban is összekeverheted, vagyis: minden alapanyagot, ami az öntethez kell, és a zöldfűszereket is tedd az aprítóba, és keverd, amíg teljesen sima nem lesz.
  4. A bulgurt szűrd le, ha maradt rajta víz, majd még melegen forgasd össze az olajos öntettel, hogy ne tapadjon, és hogy jobban átvegye az ízeket. Tálald egy nagy tálon, és fektesd rá az elkészült spárgát és újhagymát. Csodás tavaszi jó étvágyat Drágáim!
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8348
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 09.

Ajánló

A spárga tisztításánál megmaradt szárakból szuper krémlevest tudtok készíteni, ha kevés tejben megfőzitek, turmixoljátok, majd átpasszírozzátok. De alaplevet is készíthettek spárgaleveshez, rizottóhoz.

Receptkategóriák

Júúúj gyerekek, spááááárgaaa, és friss, zsenge újhagyma, imádom! A tavasz a legjobb évszak, a tél után jönnek a friss alapanyagok, minden kizöldül, és végre frisseket ehetünk. A spárgát nem kell agyonfőzni-sütni, pl. ez a recept jól megmutatja, hogy még roppanósra grillezve is milyen isteni. Ha nektek nem elég laktató így, akkor ráüthettek egy tojást!

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...