r
Nosalty Logó

Grillezett sertésmáj lecsóval és rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Grillezett sertésmáj lecsóval és rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 568 kcal
  • 16% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1703 kcal
  • 16% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 16% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9786 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9753 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 568 kcal
  • 16% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2638.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    118 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1550 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29358 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    117 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    380 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1568 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1270 micro
Összesen 1703 kcal
  • 16% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2846 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2837 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst még reggel beáztatjuk, sózzuk, délben megfőzzük.
  2. A májat megmossuk (mivel szép darab volt, nem kellett tisztogatni).
  3. A májat borsozzuk, megszórjuk majoránnával, és mindkét oldalán megsütjük egy grillező serpenyőben.
  4. Közben a tányérra kiszedett lecsót megmelegítjük, teszünk mellé rizst, fűszerezzük, vágunk rá petrezselymet, melléhelyezünk egy szelet májat, megsózzuk.
  5. Az egészet díszítjük egy chili paprikával.
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2790
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Te is szereted a sertésmájat? Igen? Akkor ezt készítsd el!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...