r
Nosalty Logó

Grillezett hamis sacher

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A'la Atya
Grillezett hamis sacher
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
grill
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta

Összeállítás

Összesen 1113 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta

Összeállítás

Összesen 6680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta

Összeállítás

Összesen 419 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 1113 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    384.4 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4484.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    904 mg
  • Foszfor
    2078 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    696.4 g
  • Cukor
    458 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2013 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1974 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1637 micro
Összesen 6680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 419 kcal

Hozzávalók

A tészta

Összeállítás

Elkészítés

A tészta

  1. Az étcsokit a vajjal együtt egy mikrózható tálba tesszük. A mikróban 2 perc alatt felolvasztjuk, kivesszük, majd alaposan átkeverjük. Félretesszük hűlni.
  2. Eközben a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kihűlt csokihoz adjuk, elkeverjük. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a cukrot, és tovább mixereljük 1-2 percig.
  3. A lisztet, a rumot, a sütőport, a mandulát a csokihoz adjuk, alaposan elkeverjük, majd a kész tojásfehérje habot is óvatosan, körkörös mozdulatokkal a csokiba keverjük-forgatjuk. Ezzel fellazítjuk a csokis masszát.
  4. Egy nagyobb tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a masszát, szépen elrendezzük benne. Erre a legjobb mód, ha alulról megütögetjük, rázogatjuk a tepsit. Én egy kerek, 32 cm-es, 4 cm magas, teflonos tepsit használtam.
  5. A masszát 160 fokos előmelegített gömbgrillre helyezzük (a lényeg, hogy fedele legyen), és 30-35 perc alatt készre sütjük. Fogvájóval ellenőrizzük a közepét, hogy átsült-e? Ha beleszúrjuk, és semmi sem ragad rá, kész a tészta. Természetesen sütőben is megsüthető.

Összeállítás

  1. A kész tésztát félbevágjuk, alsó felét megkenjük sárgabaracklekvárral, majd visszatesszük a tetejét.
  2. Az étcsokit a vajjal együtt egy mikrózható tálba tesszük. A mikróban 2 perc alatt felolvasztjuk, kivesszük, majd alaposan átkeverjük, és a süteményre öntjük. Szépen elkenjük rajta, hogy mindenhova jusson úgy, hogy az oldalára is lefolyatjuk, rákenjük.
  3. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 928
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

Hányszor és hányszor hiányzik az életünkből egy világmegváltó ötlet... Mint például amikor egy baráti társaság gyűlik össze egy kiváló bográcsozásra. Ha már kinn "nomádolunk", miért ne készíthetnénk a desszertet is az udvaron? Nem is kell hozzá más, mint egy fedeles grillsütő. Kiválóak a Weber és a Landmann típusai, érdemes beszerezni egyet! Nekem egy 47-cm-es Weberem van, és a weber oldalán találtam rá a sütemény receptre. Persze gyorsan átformáltam a saját ízlésemre...  Feleségem csak annyit mondott, miután megkóstolta: ez pont olyan, mint a sacher torta! És tényleg! Grillezett torta! Igazából semmilyen füstös íze nincs, mégis tökéletes. Itt a nyár, grillezzünk bátran!

Hozzávalók

A tészta

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...