r
Nosalty Logó

Grillázsos-rumos diós tejszíntorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sienne
Grillázsos-rumos diós tejszíntorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A forma előkészítéséhez

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A forma előkészítéséhez

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 5130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A forma előkészítéséhez

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.2 g

Zsír

  • Összesen
    427.5 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3586.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1689 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1957 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    1029 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 5130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A forma előkészítéséhez

A krémhez

A grillázshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Először elkészítjük a grillázst. Egy száraz teflonserpenyőbe tesszük a cukrot, és a tűzhely fölött olvadásig kevergetjük, beleszórjuk a vagdalt magot, majd 1-2 percig, a mag és cukor aranyszínűvé válásáig kevergetjük, majd vajjal enyhén megkent tepsire öntjük, laposra simítjuk, kenjük, és várunk, amíg megszilárdul, kihűl.
  2. Akkor felvesszük a talapzatról, és durvára összetörjük (kézzel, késsel, kés lapjával vagy akár klopfolóval).
  3. Tejszínt habfixálóval vagy instant zselatinnal kemény habbá verjük, félidőben édesítjük, vaníliával ízesítjük. Mikor már kemény a hab, a habverővel beledolgozzuk a pohár mascarponét (anélkül is jó, csak így még több lesz a krém, és jobban "megáll").
  4. Beleszórjuk a darált diót, és rummal ízesítjük, könnyedén fakanállal vagy kézi habverővel elkeverjük.
  5. A piskótát 2 részre vágjuk, a közepébe beletesszük a krém kicsit több, mint felét, rátesszük a felső lapot.
  6. Megkenjük a torta oldalát (tetejét még nem!!) krémmel, majd egy lapát segítségével két lapos tenyerünk közé vesszük a tortát, és végig gurítjuk a grillázsdarabokat tartalmazó tepsin, míg egyenletesen "bepanírozódik" az oldala.
  7. Tortatányérra fektetjük a piskótát, majd a maradék krémet elsimítjuk a torta tetején, élein, és a maradék grillázzsal megszórjuk.
  8. 3-4 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára hidegre állítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4003
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi alapreceptem, tulajdonképpen minden tortám "alapja" ez a tejszínhab krém. Sokkal könnyebb, mint egy vajkrém, cseppet se tömény. Bármit el lehet vele készíteni (a szokásos vajkrém vagy vaj+pudingkrém - alias főzött krém - helyett). Aki egyszer kipróbálja, rájön, miről beszélek. Ez a rumos diós különösen nagyon finom...

Hozzávalók

A piskótához

A forma előkészítéséhez

A krémhez

A grillázshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...