Grillázskrém torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
Diós vizes piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
10 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
16g víz0 kcal
-
20g dió131 kcal
-
0 kcal
Krém
-
41g tojás52 kcal
-
30g tojássárgája97 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
10 kcal
-
50g vaj359 kcal
Grillázs
Összesen
1563
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
Diós vizes piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
64g víz0 kcal
-
80g dió523 kcal
-
0 kcal
Krém
-
165g tojás208 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g vaj1434 kcal
Grillázs
Összesen
6246
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
Diós vizes piskóta
-
13.2g tojás17 kcal
-
12g porcukor46 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
3.8g víz0 kcal
-
4.8g dió31 kcal
-
0 kcal
Krém
-
9.9g tojás12 kcal
-
7.2g tojássárgája23 kcal
-
9g cukor35 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
12g vaj86 kcal
Grillázs
Összesen
373
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 87 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 971.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 507 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 112.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 597 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 135 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 527 mg
-
Retinol - A vitamin: 587 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 767 micro
Összesen
1563
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.4 g
Zsír
-
Összesen 348.1 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 103 g
-
Koleszterin 2999 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3884.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 607 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 380 mg
-
Foszfor 2026 mg
-
Nátrium 576 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 704.1 g
-
Cukor 526 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 448.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2390 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 539 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 569 micro
-
Kolin: 2109 mg
-
Retinol - A vitamin: 2349 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 448 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3069 micro
Összesen
6246
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
373
kcal
Hozzávalók
Diós vizes piskóta
-
4 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg finomliszt
-
8 ek víz
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
Krém
-
3 db tojás
-
6 db tojássárgája
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg vaj
Grillázs
Elkészítés
Diós vizes piskóta
- A tojássárgákat 15 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, 4 ek vízzel habosra keverjük kb 5-10 percig.
- A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a 4 kanál vizet, keményre verjük, majd hozzáöntjük az 5 dkg cukrot, és ezzel is tovább verjük.
- A liszt felét, amiben a szódabikarbónát elvegyítettük hozzákeverjük a tojássárgához, hozzáadjuk a hab felét, azután a többi liszttel és a fennmaradt habbal könnyedén elkeverjük.
- Tortaformában egyenletes tűznél sütjük kb. 20 percig (amikor már domborodik a teteje, de nem barna, akkor jó). A sütőt hagyjuk csukva legalább 10 percig, miután lezártuk.
- Ha kihűlt, kivesszük a tortaformából, és három részre szeleteljük.
Krém
- A tojásokat, a cukrot, vaníliás cukrot gőz fölött állandóan kevergetve kézi habverővel sűrű fehérre keverjük. Kb. 20 perc minimum. (Egy lábosba vizet öntök. Erre teszek egy kerámia vagy fém tálat, ebben keverem ki a tojásokat.)
- Ha elkészült langyosra hűtjük, és ehhez keverjük hozzá a vajat is.
- Rakunk bele két kanál grillázst.
- Ezzel töltjük meg a piskótát.
Grillázs
- A cukrot karamellizáljuk tűz fölött. Mikor kész, azonnal beleöntjük a darált diót.
- Forrón egy kivajazott sütőpapírra öntjük, és vajas sodrófával kicsit lelapítjuk.
- Porrá törjük az egészet, és ebből teszünk a krémbe, valamint ezzel díszítjük a tortát.
- Az elkészült tortát minimum pár órára hűtőbe tesszük.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 56
- Össznézettség: 10971
- Feltöltés dátuma: 2014. január 13.
Ajánló
Lehetőleg egy nappal korábban készítsük el a tortánkat, hogy a piskóta beszívja egy kicsit a krémet, viszont tálalás előtt legalább 30-60 perccel rakjuk szobahőmérsékletre, hogy a vajas krém puha legyen.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon édesszájú vagyok, karamell minden mennyiségben jöhet, meg a húsvéti és karácsonyi grillázsfigurák. :) Így lett ez a kedvenc tortám.