r
Nosalty Logó

Grillázskrém torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Grillázskrém torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Diós vizes piskóta

Krém

Grillázs

Összesen 1563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Diós vizes piskóta

Krém

Grillázs

Összesen 6246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Diós vizes piskóta

Krém

Grillázs

Összesen 373 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 1563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.4 g

Zsír

  • Összesen
    348.1 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    2999 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3884.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2026 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    704.1 g
  • Cukor
    526 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2390 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    539 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    2109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2349 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3069 micro
Összesen 6246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

Diós vizes piskóta

Krém

Grillázs

Elkészítés

Diós vizes piskóta

  1. A tojássárgákat 15 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, 4 ek vízzel habosra keverjük kb 5-10 percig.
  2. A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a 4 kanál vizet, keményre verjük, majd hozzáöntjük az 5 dkg cukrot, és ezzel is tovább verjük.
  3. A liszt felét, amiben a szódabikarbónát elvegyítettük hozzákeverjük a tojássárgához, hozzáadjuk a hab felét, azután a többi liszttel és a fennmaradt habbal könnyedén elkeverjük.
  4. Tortaformában egyenletes tűznél sütjük kb. 20 percig (amikor már domborodik a teteje, de nem barna, akkor jó). A sütőt hagyjuk csukva legalább 10 percig, miután lezártuk.
  5. Ha kihűlt, kivesszük a tortaformából, és három részre szeleteljük.

Krém

  1. A tojásokat, a cukrot, vaníliás cukrot gőz fölött állandóan kevergetve kézi habverővel sűrű fehérre keverjük. Kb. 20 perc minimum. (Egy lábosba vizet öntök. Erre teszek egy kerámia vagy fém tálat, ebben keverem ki a tojásokat.)
  2. Ha elkészült langyosra hűtjük, és ehhez keverjük hozzá a vajat is.
  3. Rakunk bele két kanál grillázst.
  4. Ezzel töltjük meg a piskótát.

Grillázs

  1. A cukrot karamellizáljuk tűz fölött. Mikor kész, azonnal beleöntjük a darált diót.
  2. Forrón egy kivajazott sütőpapírra öntjük, és vajas sodrófával kicsit lelapítjuk.
  3. Porrá törjük az egészet, és ebből teszünk a krémbe, valamint ezzel díszítjük a tortát.
  4. Az elkészült tortát minimum pár órára hűtőbe tesszük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 10971
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 13.

Ajánló

Lehetőleg egy nappal korábban készítsük el a tortánkat, hogy a piskóta beszívja egy kicsit a krémet, viszont tálalás előtt legalább 30-60 perccel rakjuk szobahőmérsékletre, hogy a vajas krém puha legyen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon édesszájú vagyok, karamell minden mennyiségben jöhet, meg a húsvéti és karácsonyi grillázsfigurák. :) Így lett ez a kedvenc tortám.

Hozzávalók

Diós vizes piskóta

Krém

Grillázs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...