r
Nosalty Logó

Gránátalmás túrókocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Gránátalmás túrókocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Összesen 942 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Összesen 3767 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Összesen 206 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.6 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 942 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101 g

Zsír

  • Összesen
    151.2 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1749 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.3 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 3767 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojássárgájához adjuk a négy evőkanál vizet és a cukrot. Robotgéppel habosra keverjük.
  2. Majd beletesszük a lisztet.
  3. A felvert tojásfehérjéket óvatos mozdulattal a masszába keverjük.
  4. A piskótatésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Tűpróbáig sütjük.

A túrókrémhez

  1. A túrót a vaníliás cukorral szép simára áttörjük, és a felvert tejszínt apránként hozzákeverjük. Amikor elkészült a krém egy evőkanálnyi gránátalmát teszünk bele. A krémből egy keveset félreteszünk a süti tetejére
  2. A piskótát kettévágjuk, és rákenjük a túrókrémet. A krémre szórjuk a gránátalmát, és erre helyezzük a piskótatészta másik felét.

A díszítéshez

  1. A tetejét megkenjük vékonyan a túrókrémmel. Tejszínhab rózsákkal és gránátalmával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5070
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gránátalmás túrókocka
Lizinka_ 607 recept

Nagyon szeretjük a túrókockát. Most mazsola helyett gránátalmát tettem bele. 

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...