Gránátalmás-fehércsokis pohárkrém
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
75g gránátalma35 kcal
-
21g babapiskóta79 kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
300g gránátalma139 kcal
-
84g babapiskóta316 kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
10.7g fehér csokoládé58 kcal
-
21.4g habtejszín63 kcal
-
26.8g mascarpone108 kcal
-
32.1g gránátalma15 kcal
-
9g babapiskóta34 kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 50.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 200.9 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 989.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 354 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 358 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161.3 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 259.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 567 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 557 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
10 dkg fehér csokoládé
-
2 dl habtejszín
-
25 dkg mascarpone
-
1 db gránátalma
-
12 db babapiskóta
Elkészítés
- Egy edénybe beleöntjük a habtejszínt és az összetördelt csokoládékockákat, majd vízgőz fölött megolvasztjuk, és egyneművé keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd egy habverővel felverjük az egészet. Hozzáadjuk a mascarponét, és jól összedolgozzuk az egészet, majd betesszük legalább fél órára a hűtőbe.
- Amíg hűl a krém, előkészítjük a gyümölcsöt. Kettévágjuk a gránátalmát, kiszedegetjük a magokat, és a levét egy kis pohárba gyűjtjük.
- A fent megadott mennyiség 4 pohárra elegendő. (Nekem azért van a képeken három, mert… mert... mert... sokat kóstolgattam, és egy adag simán lecsúszott még a fényképezés előtt. De pszt! Ez hadititok!)
- Minden pohár aljába babapiskótát törünk (kb. másfelet számolok poharanként), és egy kevés gránátalmát szórunk rá, valamint megöntözzük 1-2 teáskanál gyümölcslével. Erre mehet 2 evőkanál krém, majd újra piskóta, gránátalma, a leve és a fehér csokis finomság. Addig rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét néhány maggal díszítjük.
- Csak annyit tudok róla mondani, hogy 2 pohárral rögtön elfogyott a fotózás után, a harmadikat hűtőszekrénybe tettem, de nem sokáig maradt ott, mert másnap reggel megettem. Nem igazán tudom eldönteni, hogy melyik volt a finomabb. A frissen készített, ahol még ropog a piskóta, vagy a másnapi, ahol már összeértek az ízek, és a tészta kicsit beszívta a krémet. Egy biztos, még egy napot semmilyen körülmények között nem bírt volna ki a hűtőben, mert ha nem kanalazhatom be, akkor biztosan előbújik belőlem a sárkány!
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2598
- Feltöltés dátuma: 2015. november 14.
Ajánló
A Fehér Hercegnő és az Arany Sárkányról, még sok más könyvről olvashatsz az oldalamon. A Facebookon is fent vagyok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olvastad már Finy Petrától A Fehér Hercegnő és az Arany Sárkányt? Most azon agyalsz, hogyan adhatok ehhez a meséhez egy egyszerű pohárkrémet? Először is nézd meg a könyv borítóját és a pohárban lévő színeket. Bai hercegnő világos bőrét, törékenységét és lágyságát a fehér csokoládé és a piskóta találkozása adja. A pirospozsgás arcot és a vörös ajkakat pedig a gránátalma. Ezzel a gyümölccsel nem sok háziasszony dolgozik, pedig érdemes, hiszen nem csak látványos és finom, de egészséges és egzotikus is. Sokféleképpen felhasználható, erre egy jó példa a lenti recept. Az édes csoki és a fanyar gyümölcs nagyon jól passzol egymáshoz. Mindenképpen arra biztatlak, próbáld ki!