r
Nosalty Logó

Graham piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Graham piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2311 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 386 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    102.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    767 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3730.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1793 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1435 micro
Összesen 2311 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A gyümölcs és a porcukor kivételével egy tálba tesszük a hozzávalókat, majd robotgéppel kikeverjük a tésztát.
  3. A tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral, majd elegyengetjük benne a tésztát.
  4. A tetejét megszórjuk gyümölccsel úgy, hogy mindenhová egyenletesen jusson.
  5. Sütőben (tűpróbáig) megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14709
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors, egyszerű tejfölös piskóta. Szinte bármilyen gyümölcsöt tehetünk a tetejére, cseresznyét, meggyet, almakockákat, málnát, epret, ribizlit...:) Én most meggybefőttet használtam (no most lebuktam... igen, már megint meggy... de mit tehet az ember, ha ez az egyik kedvence:)), amit alapos lecsepegtetés után egy evőkanálnyi graham liszttel összekevertem, és úgy szórtam a süti tetejére. (A lédúsabb gyümölcsöknél és befőtteknél érdemes egy kis lisztet használni, hogy a gyümölcs leve ne áztassa el a süteményt.) Jó kis könnyű, levegős tészta, ami önmagában nem túl édes, így igazán jól érvényesül a gyümölcsök íze, főleg, ha friss gyümölcsöt használunk.:) Gyümölcs nélkül, félbe vágva egy kis házi lekvárral megtöltve is finom. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...