r
Nosalty Logó

Gőzölt puding Jenő Chef konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jenő Chef
Gőzölt puding Jenő Chef konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pudingtészta

Narancsszósz

Összesen 523 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pudingtészta

Narancsszósz

Összesen 2083 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pudingtészta

Narancsszósz

Összesen 333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 523 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2242.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.9 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    848 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 2083 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Pudingtészta

Narancsszósz

Elkészítés

Pudingtészta

  1. Miután megvan a kis lábasunk, lereszeljük a narancs héját, és az egyik felét beleöntjük a lábasba, a másik felét pedig félretesszük, hiszen az majd a tésztába kell. Miután lereszeltük a héjat, kifacsarjuk a gyümölcs levét, és hozzáadjuk a 10 dkg cukrot. Ez így elsőre ijesztő lehet, de a cél egy elég sűrű szirup.
  2. Ha mindezek benne vannak a lábasban, felrakjuk a tűzhelyre közepes lángon, és jó tíz percig, negyed óráig melegítjük közepes lángon. Néha kavargassuk meg, és ügyeljünk arra, hogy soha ne forrjon.

Narancsszósz

  1. A tésztához pedig először is szükségünk lesz a vajra és a cukorra, amit habosra keverünk együtt. (Közben előmelegítjük a sütőt legalább 200 fokra.)
  2. Miután ez megvan, mehet bele az előzőleg habosra kevert két tojás.
  3. Ha a vajat, a cukrot és a tojást kikevertük, beleöntjük az átszitált lisztet, a fél csomag sütőport, valamint a vaníliás cukrot és a narancshéj reszelt felét.
  4. Mindeközben a citrusos szirup is szépen elkészült, amit leveszünk a tűzről, és pár percig hagyjuk hűlni. Közben előveszünk egy olyan magas falú tepsit, amibe belefér a kis lábosunk, és beleállítjuk, utána pedig beleöntjük a tésztát a lábasba. Nem kell megijedni, mert nem fogja beteríteni az edényt a tészta, a szirup a szélén ki fog lógni.
  5. Ezt követően a lábast lefedjük alufóliával, a tepsit pedig félig öntjük forró vízzel, majd betoljuk a sütőbe, és ennyi.
  6. Ezután a sütő hőmérsékletét levesszük 130 fokra, és 1 óra 30 percig sütjük.
  7. Ha kiszedtük a sütőből a kis süteményünket, várjunk pár percet, míg hűl egy kicsit, majd fejjel lefele borítsuk rá egy tányérra, és így az alján található szirup a tetejére kerül.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1813
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 28.

Ajánló

Hogy milyen bort, természetesen tokajit!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gőzölt puding Jenő Chef konyhájából
Jenő Chef 8 recept

Nagyon fontos, hogy még mielőtt bárminek is nekiállnánk, izzítsuk be a sütőt a legmagasabb fokozatra (de legalább 200 fokra), hogy az alatt a kb. tíz perc alatt, amíg összeállítjuk a tésztát, kellően átforrósodhasson. Keressünk egy kb. 15 cm átmérőjű kis lábast vagy hőálló tálat, amiben elkészíthetjük a pudingot.

Hozzávalók

Pudingtészta

Narancsszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...