Gőzölt puding Jenő Chef konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jenő Chef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
Pudingtészta
-
25g cukor97 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
Narancsszósz
-
1g narancshéj1 kcal
-
23g narancslé11 kcal
-
25g cukor97 kcal
Összesen
523
kcal
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
Pudingtészta
-
100g cukor387 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
Narancsszósz
-
3g narancshéj3 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
100g cukor387 kcal
Összesen
2083
kcal
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
Pudingtészta
-
16.1g cukor62 kcal
-
16.1g vaj115 kcal
-
16.1g finomliszt59 kcal
-
17.7g tojás22 kcal
-
1.6g vaníliás cukor6 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
Narancsszósz
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
14.5g narancslé7 kcal
-
16.1g cukor62 kcal
Összesen
333
kcal
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 560.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
523
kcal
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 91.4 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2242.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 556 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 935 mg
-
Nátrium 630 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 299.9 g
-
Cukor 218 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 185.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 848 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 319 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 142 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 608 micro
Összesen
2083
kcal
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
333
kcal
Hozzávalók
Pudingtészta
-
10 dkg cukor
-
10 dkg vaj
-
10 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
Narancsszósz
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
-
1 narancsból nyert narancslé
-
10 dkg cukor
Elkészítés
Pudingtészta
- Miután megvan a kis lábasunk, lereszeljük a narancs héját, és az egyik felét beleöntjük a lábasba, a másik felét pedig félretesszük, hiszen az majd a tésztába kell. Miután lereszeltük a héjat, kifacsarjuk a gyümölcs levét, és hozzáadjuk a 10 dkg cukrot. Ez így elsőre ijesztő lehet, de a cél egy elég sűrű szirup.
- Ha mindezek benne vannak a lábasban, felrakjuk a tűzhelyre közepes lángon, és jó tíz percig, negyed óráig melegítjük közepes lángon. Néha kavargassuk meg, és ügyeljünk arra, hogy soha ne forrjon.
Narancsszósz
- A tésztához pedig először is szükségünk lesz a vajra és a cukorra, amit habosra keverünk együtt. (Közben előmelegítjük a sütőt legalább 200 fokra.)
- Miután ez megvan, mehet bele az előzőleg habosra kevert két tojás.
- Ha a vajat, a cukrot és a tojást kikevertük, beleöntjük az átszitált lisztet, a fél csomag sütőport, valamint a vaníliás cukrot és a narancshéj reszelt felét.
- Mindeközben a citrusos szirup is szépen elkészült, amit leveszünk a tűzről, és pár percig hagyjuk hűlni. Közben előveszünk egy olyan magas falú tepsit, amibe belefér a kis lábosunk, és beleállítjuk, utána pedig beleöntjük a tésztát a lábasba. Nem kell megijedni, mert nem fogja beteríteni az edényt a tészta, a szirup a szélén ki fog lógni.
- Ezt követően a lábast lefedjük alufóliával, a tepsit pedig félig öntjük forró vízzel, majd betoljuk a sütőbe, és ennyi.
- Ezután a sütő hőmérsékletét levesszük 130 fokra, és 1 óra 30 percig sütjük.
- Ha kiszedtük a sütőből a kis süteményünket, várjunk pár percet, míg hűl egy kicsit, majd fejjel lefele borítsuk rá egy tányérra, és így az alján található szirup a tetejére kerül.
- Sütés hőfoka: 130 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1830
- Feltöltés dátuma: 2018. február 28.
Ajánló
Hogy milyen bort, természetesen tokajit!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Jenő Chef
8 recept
Nagyon fontos, hogy még mielőtt bárminek is nekiállnánk, izzítsuk be a sütőt a legmagasabb fokozatra (de legalább 200 fokra), hogy az alatt a kb. tíz perc alatt, amíg összeállítjuk a tésztát, kellően átforrósodhasson. Keressünk egy kb. 15 cm átmérőjű kis lábast vagy hőálló tálat, amiben elkészíthetjük a pudingot.