r
Nosalty Logó

Gőzölt citromkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Gőzölt citromkrém
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    155.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1492.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1574 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1058 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1541 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1330 micro
Összesen 2163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt a cukorral és a citromhéjjal felfőzzük, levesszük a tűzről, és kb. 30 percet hagyjuk állni.
  2. A tojások sárgáját elkeverjük, majd rászűrjük a tejszínt, elkeverjük, a végén hozzákeverjük a citromlevet, ha szükséges, kevés cukorral édesítsük.
  3. A masszát elosztjuk 6 kevés olajjal kikent tűzálló formába. Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák feléig érjen. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40-45 percig gőzöljük.
  4. Kivesszük, és hagyjuk hűlni, majd pár órára betesszük a hűtőbe. A desszerteket óvatosan tányérokra borítjuk, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 899
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hát ez a citromkrém nem egy pihe-puha könnyed, hanem egy kalóriadús-laktató, de ugyanakkor finom krém.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...