Görögös rakott zöldség
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Macs & Kand Úr
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
606
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1212
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1360.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 333 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 593 mg
-
Nátrium 295 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 496.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2091 micro
Összesen
606
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.5 g
Zsír
-
Összesen 78 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2720.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 667 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1186 mg
-
Nátrium 589 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 993.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 346 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 300 mg
-
Retinol - A vitamin: 320 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 327 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4182 micro
Összesen
1212
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk.
- A hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, majd fűszerezzük. Amikor a hús is megpirult, hozzáadjuk a joghurtot és a tejfölt, és készre főzzük.
- Egy jénaiba rétegezzük az összetevőket a következőként: padlizsán, cukkini, hús, cukkini, padlizsán, hús. Lefedve sütőbe rakjuk fél órára.
- Miután a zöldségek megpuhultak, megszórjuk sajttal, és fedő nélkül visszatesszük a sütőbe, míg a sajt megpirul.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2281
- Feltöltés dátuma: 2018. január 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Macs & Kand Úr
14 recept
Rakott zöldségre vágytunk, de csak 1-1 volt itthon, és nem akartuk a tradicionális ételeket enni, ezért megszületett ez a recept. Nagyon ízlett mindkettőnknek. macs