r
Nosalty Logó

Görögdinnyetorta

FruitVeb
Görögdinnyetorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A mandulás réteghez

A tejszínhabhoz

A tortához

902
Kalória
23g
Fehérje
92.4g
Szénhidrát
52.9g
Zsír
266g
Víz
111g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
82.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mandulás réteghez

A tejszínhabhoz

A tortához

Összesen 902 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mandulás réteghez

A tejszínhabhoz

A tortához

Összesen 1805 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mandulás réteghez

A tejszínhabhoz

A tortához

Összesen 176 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    266 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    3535 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 902 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1746.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    184.8 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    532 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    7070 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1805 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    692 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

A mandulás réteghez

  1. Az aprítógépbe szórjuk a mandulát és 75 grammot a porcukorból, majd finomra daráljuk.
  2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a maradék porcukrot. A mandulás keveréket óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük.
  3. Elegyengetjük a tepsin a habot, majd 200 fokon 15-20 perc alatt barnára sütjük, és megvárjuk, míg kihűl.
  4. Elkészítjük a tejszínhabot.

A tejszínhabhoz

  1. A habtejszínt a porcukorral habbá verjük, majd félretesszük.
  2. Összeállítjuk a tortát.

A tortához

  1. A dinnyéből kb. 3 cm széles karikákat vágunk, majd egy 10 cm átmérőjű körforma segítségével kiszaggatjuk. (A kihűlt mandulás lapnál is ugyanígy járunk el.)
  2. A torta alapja egy dinnyekarika lesz, majd egy réteg tejszínhab jön, utána egy karika mandulás lap, végül még egy réteg tejszínhab. Jöhet a következő dinnyekarika, majd ugyanúgy a többi réteg még egyszer.
  3. A maradék tejszínhabbal körbekenjük a tortát, majd a gyümölcsökkel és mandulapehellyel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30

Különleges nyári desszert, dinnyével, mandulával és erdei gyümölcsökkel! Imádjuk! :)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...