r
Nosalty Logó

Görög uborkasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsisef
Görög uborkasaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 140 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3588.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    2569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 558 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    253 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát meghámozzuk, leöblítjük, majd legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, és lereszeljük.
  2. A tejfölhöz öntjük a joghurtot, beletesszük a sót, cukrot, mustárt és az őrölt borsot. Alaposan összekeverjük.
  3. Az uborkát és a hagymát megfelelő nagyságú tálban többször átforgatjuk, azután ráöntjük a tejfölös krémet, és óvatosan összedolgozzuk.
  4. Tetejét megszórjuk bazsalikommal, és a hűtőbe tesszük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12908
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 09.

Ajánló

Paradicsommal díszítve tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Egyik barátnőm áradozott, hogy milyen finom salátát evett a nyaralásukon. Kifaggattam, hogy miből készült, és hogy nézett ki? Elkészítettem, és én is csak áradozom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...