Görög uborkasaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g kígyóuborka18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
38g joghurt23 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
Összesen
140
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g kígyóuborka73 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
Összesen
558
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
49.2g kígyóuborka7 kcal
-
8.9g vöröshagyma3 kcal
-
14.8g tejföl29 kcal
-
14.8g joghurt9 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
9.8g paradicsom2 kcal
Összesen
55
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 897.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 642 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 219.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
140
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 35 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3588.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 447 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 2569 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.7 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 879.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 154 micro
-
β-karotin 718 micro
-
β-crypt 130 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 255 micro
Összesen
558
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 253 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
55
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg kígyóuborka
-
1 közepes db vöröshagyma
-
150 g tejföl
-
150 g joghurt
-
1 ek cukor
-
1 ek mustár
-
1 teáskanál só
-
1 csipet bors
-
1 csipet bazsalikom
-
1 közepes db paradicsom
Elkészítés
- Az uborkát meghámozzuk, leöblítjük, majd legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, és lereszeljük.
- A tejfölhöz öntjük a joghurtot, beletesszük a sót, cukrot, mustárt és az őrölt borsot. Alaposan összekeverjük.
- Az uborkát és a hagymát megfelelő nagyságú tálban többször átforgatjuk, azután ráöntjük a tejfölös krémet, és óvatosan összedolgozzuk.
- Tetejét megszórjuk bazsalikommal, és a hűtőbe tesszük.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 12908
- Feltöltés dátuma: 2013. május 09.
Ajánló
Paradicsommal díszítve tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
Egyik barátnőm áradozott, hogy milyen finom salátát evett a nyaralásukon. Kifaggattam, hogy miből készült, és hogy nézett ki? Elkészítettem, és én is csak áradozom.