Görög tejbedarás szelet - Bougatsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
316
kcal
- 13% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1266
kcal
- 13% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
316
kcal
- 13% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 420 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1265.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 531 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 307 mg
-
Nátrium 342 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.2 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 88.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 346 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
1266
kcal
- 13% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 11.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kardamommagokat mozsárban összezúzzuk. Egy lábasba tesszük, és kb. 1 percig forrósítjuk. Majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot, felfőzzük. Hozzáadjuk a darát, és folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
- Levesszük a tűzről, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzákeverünk 1 ek vajat és a felvert tojásokat.
- A maradék vajat felolvasztjuk. Egy 15x22x6 cm tűzálló formát kevés vajjal kikenünk.
- A réteslapokat a forma nagyságának megfelelő darabokra vágjuk (kb. 7-8 darab), mindegyik tésztadarabot megkenjük kevés olvasztott vajjal.
- A forma aljára 4 darab tésztát fektetünk, rásimítjuk a tejbedarás masszát, majd a maradék tésztadarabokkal lefedjük.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 15x22x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4502
- Feltöltés dátuma: 2020. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Kardamom helyett ízesíthetjük a darát egy vaníliarúd kikapart magjával, vagy citrom-, narancshéjjal is. Tálaljuk porcukorral és fahéjjal megszórva.