r
Nosalty Logó

Görög szigeti lecsó-spetsofai

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Görög szigeti lecsó-spetsofai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1059 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4238 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    93.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2392.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    2160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    621 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5128 micro
  • Lut-zea
    2642 micro
Összesen 1059 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    126.8 g

Zsír

  • Összesen
    373.3 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9568.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    8639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    2483.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    425 micro
  • β-karotin
    3071 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    20511 micro
  • Lut-zea
    10570 micro
Összesen 4238 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    605 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hagymát, fokhagymát, paradicsomot megpucoljuk, a kolbászt vastagabb karikákra felvágjuk (kb 1,5 cm).
  2. A cukkinit, padlizsánt, paprikát, hagymát nagy darabokra összevágjuk külön edényekbe.
  3. A hámozott paradicsomot apróra összevágjuk.
  4. 1 dl olívaolajon a kolbászkarikákat megsütjük, és kiszedjük egy edénybe.
  5. A kolbász visszamaradt olajában az összevágott padlizsánt, cukkinit, paprikát megsózva puhára főzzük fedő alatt. Ha kész, kirakjuk a kolbászkarikákra.
  6. A visszamaradt olajos lében a hámozott, összedarabolt paradicsomot, paradicsompürét, vizet viszonylag pépesre főzzük, és beletesszük a mentát, petrezselyemzöldet, kakukkfüvet, rozmaringot, bazsalikomot.
  7. Az összevágott fokhagymát, hagymát 0,5 dl olívaolajon megpirítjuk egy külön edénykében, és hozzáöntjük a vörösbort.
  8. A vörösboros-hagymás cuccot belerakjuk a paradicsompürés mártásba, és főzzük kevergetve kb 5 percet fedő nélkül, sózzuk ízlés szerint.
  9. Ebbe a masszába beleöntjük a kolbászos zöldségeket, amiket már előbb elkészítettünk, és főzzük még kb. 15 percig. Ennyi!
  10. Szóljunk mindenkinek hogy készen van, jöhetnek enni! :-)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 8068
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 18.

Ajánló

Ajánlom azoknak, akik a görög nyaralásukra szeretnének emlékezni, és azoknak is, akik szénhidrátszegényen szeretnének étkezni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

18 éves korom óta nagyon szeretem Görögországot, és a görög konyhát. A görög emberekről köztudott, hogy viszonylag sokáig élnek egészségesen. Mindez a gasztonómiájuknak köszönhető. Sok zöldség, kevés hús, sok olívaolaj és magok. Ha valaki járt már Görögország bármegy üdülőrészén all inclusive szállodában, akkor valami ilyesmi spetsofait (szpetszofáj) ehetett ott. Az eredeti spetzofai csípős, nincs benne ennyi fűszernövény és cukkíni. Viszont én 2011-ben így ettem Paliourin, és nagyon fincsi volt....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...