r
Nosalty Logó

Görög spenót pite sajt imádó konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sajtimádó
Görög spenót pite sajt imádó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2016 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    801 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1726 micro
Összesen 252 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4813.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1194 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    2457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    319 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1607 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    592 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1073 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    6410 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13806 micro
Összesen 2016 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1841 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát kicsi olajon megdinszteljük, rádobjuk az összezúzott fokhagymát és a megmosott, leszárított spenótot, apróra vágott petrezselymet. Ha összeesett a spenót (kb. 5 perc), akkor levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  2. Ha kihűlt, akkor hozzámorzsoljuk a fetát, és belekeverjük a tojást. Ez a töltelék.
  3. A réteslapokat csíkokra vágjuk. (1 lapot 4 csíkra, keresztben, nem hosszában.) Fontos, hogy egyszerre csak egy, max. 2 lapot vágunk fel. Mivel nagyon gyorsan szárad, ezért csak keveset. (A hajtogatásnál fontos, hogy ne törjön.)
  4. A csíkot lekenjük olvasztott vajjal, majd egy kiskanálnyi mennyiséget teszünk a lap aljára, és elkezdjük háromszögre hajtogatni. Háromszög formában felhajtogatjuk az egész csíkot, és lekenjük a tetejét tojássárgájával. Addig ismételgetjük, míg az összes lapunk el nem fogy.
  5. Sütőben kb. 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Csuda finom!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1880
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Görög spenót pite sajt imádó konyhájából
sajtimádó 18 recept

Könnyű, gyors, isteni vendégváró harapnivaló. Ha szereted az aszalt paradicsomot, sült paprikát, azzal is kipróbálhatod a spenót helyett. De ez az igazi, autentikus, görög spanakopita, amit egy görög szakács tanított nekem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...