Görög saláta Sandrine konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sandrine
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
19 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
25g fekete olajbogyó29 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
318
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
38 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
50g fekete olajbogyó58 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
2g oregánó5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
634
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
21.9g zöld kaliforniai paprika4 kcal
-
19.1g kígyóuborka3 kcal
-
34.4g paradicsom6 kcal
-
8.6g lilahagyma3 kcal
-
9.5g feta sajt25 kcal
-
4.8g fekete olajbogyó6 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.2g oregánó1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
Összesen
61
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1447.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 337 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 769 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 435.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 212 micro
-
β-karotin 1109 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 713 micro
Összesen
318
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2895.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 674 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 536 mg
-
Nátrium 1538 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 870.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 330 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 213 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 425 micro
-
β-karotin 2219 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 1427 micro
Összesen
634
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 884 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
-
0.5 db kígyóuborka
-
2 nagy db paradicsom
-
1 közepes fej lilahagyma
-
10 dkg feta sajt
-
5 dkg fekete olajbogyó
-
3 szál oregánó
-
2 tk oregánó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A paprikát, az uborkát, a paradicsomot és a lilahagymát megtisztítjuk, majd felkockázzuk.
- Egy nagy salátás tálban összekeverjük a zöldségeket.
- Meglocsoljuk ízlés szerint olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és az oregánóval fűszerezzük.
- A fetát felkockázzuk, és az olajbogyóval együtt a salátához adjuk. Jól összekeverjük.
- Egy szál friss oregánóval díszítjük.
- A görög salátát hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára, hogy összeérjenek az ízei.
- Köretként sült húsokhoz vagy magában fogyasszuk.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12564
- Feltöltés dátuma: 2013. április 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sandrine
57 recept
Időről időre megkívánom a friss görög salátát. Az az igazi, ha saját magam készítem úgy, ahogy azt egy konyhai gyakorlatom alatt tanultam.