r
Nosalty Logó

Görög csirke Alföldi Flóra konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Görög csirke Alföldi Flóra konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 529 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    1912 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    1695 micro
Összesen 529 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    128.9 g

Zsír

  • Összesen
    149.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4345.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    2312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1433.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1529 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    7648 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    6780 micro
Összesen 2118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    695 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat forró olajon, 3-3 perc alatt elősütjük. Ha kész, tepsibe szedjük őket.
  2. Abban az olajban, amiben a csirkeszárny sült, megdinszteljük az apróra vágott, kétféle hagymát.
  3. Kis darabokra vágva hozzáadjuk a paradicsomot, körülbelül 10-15 perc alatt mártássá főzzük. Eközben sóval, bazsalikommal fűszerezzük, hozzávágjuk a petrezselyemzöldet, és hozzáadjuk az egy teáskanál cukrot, valamint a worcestershire-szószt.
  4. Az olívabogyót kis karikákra vágjuk, a mártáshoz adjuk, még pár percig főzzük.
  5. A kész mártást a csirkeszárnyakra öntjük, előmelegített sütőben, 200 fokon (7-es fokozat), 30 percig sütjük.
  6. Krumplipürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6290
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különleges, gyors és nagyon finom. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...