r
Nosalty Logó

Gorgonzolás cukkini

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kga
Gorgonzolás cukkini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 577 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1152 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2390 g
  • Cink
    138 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    4100 micro
Összesen 577 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4779.9 g
  • Cink
    275 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1277 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    1974 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    943 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    8200 micro
Összesen 1152 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.4 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    342 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk le a cukkinik végét, majd vágjuk hosszában fel 1/2 cm -es lapokra.
  2. A cukkinilapokat sózzuk meg mindkét oldalukon.
  3. Pirítsuk meg a tökmagokat (szárazon felhevített serpenyőben).
  4. Miután egy kevés levet eresztettek a cukkiniszeletek, itassuk fel papírral, majd borsozzuk meg, és egy kevés őrölt chilivel szórjuk meg mindkét oldalát
  5. Forrósítsuk fel a serpenyőben az olívaolajat, majd pirítsuk meg a cukkini mindkét oldalát.
  6. Tegyük hőálló tálra a cukkíniket, fektessünk a tetejére gorgonzola sajt csíkokat, és reszeljünk a tetejére gouda sajtot, majd grillezzük addig, amíg a gouda sajt aranybarnára nem pirul.
  7. Szórjunk a tetejére egy kevés pirított tökmagot, és tálaljuk koktélparadicsommal.
  8. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12218
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 24.

Ajánló

Könnyen és gyorsan elkészíthető vacsora, vészhelyzetben kiváló étel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ajándékba kaptam bio cukkinit, és akciósan sikerült vennem gorgonzola sajtot, így e kettő keresztezéséből szerettem volna vacsorát készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...