r
Nosalty Logó

Göngyölt pulykamell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
receptimádó
Göngyölt pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús

Zöldségragu

Összesen 547 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús

Zöldségragu

Összesen 2180 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús

Zöldségragu

Összesen 117 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1582 micro
  • β-karotin
    4819 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    2474 micro
Összesen 547 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    171.7 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2383.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1260 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1279.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2256 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    358 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    6329 micro
  • β-karotin
    19276 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    9895 micro
Összesen 2180 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    339 micro
  • β-karotin
    1033 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    138 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Hús

Zöldségragu

Elkészítés

Hús

  1. A pulykamellet vékonyra szeleteljük, egy kicsit kiklopfoljuk, csíkokra vágjuk, kb. 18 db lesz, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával.
  2. A megmosott cukkinit hosszában vékony csíkokra szeleteljük, enyhén besózzuk.
  3. Egy deszkára fektetünk egy szelet sonkát, erre egy szál cukkinit, rá egy csík húst, feltekerjük és fogvájóval átszúrjuk.
  4. Ha mindegyikkel kész vagyunk, a vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, majd sorban belerakjuk a hústekercseket, és minden oldalát hirtelen pirosra sütjük, egy kevés vizet aláöntve, lefedve készre pároljuk. Szükség szerint pótoljuk a vizet, és forgassuk át párszor.
  5. Amikor kész, zsírjára sütjük.

Zöldségragu

  1. Közben a raguhoz a zöldségeket megtisztítjuk (a paradicsom kivételével), apróra felvagdossuk, sózzuk, borsozzuk, a zsírt felforrósítjuk, és a zöldséget beleöntve hirtelen megpirítjuk, majd ráöntjük a bort, rászórjuk a petrezselyemzöldet, hozzáadjuk az összevágott paradicsomot, és lefedve készre pároljuk.
  2. Ha szükséges, utánaízesítünk. Párolt rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 266
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Göngyölt pulykamell
receptimádó 4 recept

Hozzávalók

Hús

Zöldségragu

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...