Göngyölt karaj Gonoszka konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
150g sertés rövidkaraj249 kcal
-
25g tehéntúró37 kcal
-
13g juhtúró35 kcal
-
13g füstölt sajt41 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
63g víz0 kcal
Összesen
488
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1200g sertés rövidkaraj1992 kcal
-
200g tehéntúró294 kcal
-
100g juhtúró283 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
3905
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
81 kcal
-
8.2g tehéntúró12 kcal
-
4.1g juhtúró12 kcal
-
4.1g füstölt sajt13 kcal
-
4.1g tejföl8 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.2g bacon32 kcal
-
20.4g víz0 kcal
Összesen
159
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.8 g
Zsír
-
Összesen 32.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 970 g
-
Cink 68 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 427 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 211.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 287 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 313 micro
Összesen
488
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 358.5 g
Zsír
-
Összesen 257 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 959 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7760.2 g
-
Cink 544 mg
-
Szelén 363 mg
-
Kálcium 444 mg
-
Vas 410 mg
-
Magnézium 365 mg
-
Foszfor 3418 mg
-
Nátrium 2179 mg
-
Réz 21 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 1692.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 359 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 740 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 56 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 243 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 76 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 809 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2300 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2507 micro
Összesen
3905
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.6 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg juhtúró
-
fekete bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
20 dkg bacon
-
5 dl víz
Elkészítés
- A karajt megtisztítjuk, szárazra törölgetjük. Egy éles késsel a hosszabbik oldal alján kb. 1 centire elkezdjük bevágni, vigyázva, hogy ne vágjuk át, addig vágjuk a húst görgetve, ameddig egy szép nagy szelet lesz belőle. Ekkor kicsit kiklopfoljuk, hogy mindenhol nagyjából egyforma vastag legyen. Kívül-belül enyhén megsózzuk (óvatosan a sózással, mert a töltelék és a bacon sós), és megszórjuk borssal.
- A tehéntúrót, a juhtúrót, a tejfölt, a megtisztított és lereszelt fokhagymát, a leöblített és alaposan lerázott aprított petrezselymet, a nagy lyukú reszelőn lereszelt füstölt sajtot alaposan elkeverjük, borsozzuk. Egyenletesen rákenjük a karajra, és szorosan feltekerjük.
- Tepsibe tesszük, és a bacon szeletekkel befedjük úgy, hogy a szalonna szeletek kicsit fedjék egymást. Aláöntünk 5-6 dl vizet, alufóliával letakarjuk, és 210 fokos sütőben kb. 75 percet sütjük. Majd levesszük az alufóliát, és további kb. 10-15 percet sütjük, hogy szépen megpiruljon.
- A megsült húst kivesszük a sütőből, és 10 percet pihentetjük, majd szeletekre vágva melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x37
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 5740
- Feltöltés dátuma: 2015. február 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
A piacon nagyon szép karajt tudtam venni. Így a csontból tejfölös zöldbablevest készítettem, és a karajhúsból pedig ezt a finomságot. Hozzá köretnek egy majonézes krumplisalátát készítettem, amit Borbás Marcsi műsorában láttam. A két étel annyira összhangban van, hogy szerintem nagyon-nagyon finom együtt. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 333 kalória van.