Gombás-zöldborsós ragu spagettivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ana Princely Cake
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
Gombaragu elkészítése
-
100g gomba21 kcal
-
75g zöldborsó61 kcal
-
50g lecsó21 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Tészta
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
13g teavaj90 kcal
-
2g só0 kcal
Tálalás
Összesen
700
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
Gombaragu elkészítése
-
400g gomba85 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
200g lecsó82 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
8g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Tészta
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
50g teavaj359 kcal
-
8g só0 kcal
Tálalás
Összesen
2798
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
Gombaragu elkészítése
-
25.4g gomba5 kcal
-
19.1g zöldborsó15 kcal
-
12.7g lecsó5 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
Tészta
-
31.8g spagetti tészta118 kcal
-
3.2g teavaj23 kcal
-
0.5g só0 kcal
Tálalás
Összesen
177
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2238 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 1569 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 181.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 357 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1881 micro
Összesen
700
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.8 g
Zsír
-
Összesen 66.7 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8951.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 358 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 408 mg
-
Foszfor 1638 mg
-
Nátrium 6275 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 453 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 725.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 456 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1463 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 1427 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7524 micro
Összesen
2798
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 569.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 399 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 479 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
Gombaragu elkészítése
-
40 dkg gomba
-
30 dkg zöldborsó
-
20 dkg lecsó
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
2 kávéskanál só
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Tészta
-
50 dkg spagetti tészta
-
5 dkg teavaj
-
2 kávéskanál só
Tálalás
Elkészítés
Gombaragu elkészítése
- A vöröshagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Az olajban megdinszteljük, és az apróra vágott gombával addig kevergetjük, míg a gomba megpárolódik kicsit. Rátesszük a fűszerpaprikát, egy pár másodperc alatt megpirítjuk, és felöntjük a lecsóval, és hozzáadjuk a többi fűszert és a sót.
- Megfőzzük, és a legvégén hozzátesszük a konzerv zöldborsót, ha fagyasztott, akkor az elején a gombával együtt.
Tészta
- Bő forró, sós vízben kifőzzük a spagettit, de ügyeljünk, hogy ne főzzük túl! Leszűrjük, ha lecsepegett, akkor még forrón rádobjuk a teavajat, és elkeverjük.
Tálalás
- A spagettit egy tányérra halmozzuk, és tetejére rakjuk a gombás ragut. Reszelt sajtot és ketchupot is tehetünk rá. Savanyúsággal, salátával tálalhatjuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 4529
- Feltöltés dátuma: 2019. január 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ana Princely Cake
10 recept
A gombát és a zöldborsót is szeretjük, így egy napon úgy gondoltam, hogy hátha valami jó sül (fő) ki belőle:) Ezért összekombóztam a kettőt.