r
Nosalty Logó

Gombás töltött padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Gombás töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 932 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 465 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2527 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1476.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2382 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    893 micro
Összesen 932 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    747 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a padlizsánt: megmossuk, a szárát levágjuk, és hosszában félbevágjuk. A húsát egy hegyes kiskéssel bekockázzuk úgy, hogy ne vágjuk át a bőrét. Alaposan besózzuk, és vágott felével lefordítva tálcára tesszük, legalább fél órára, hogy a keserű leve kicsepeghessen. Ezután lemossuk róla a sót, letöröljük.
  2. Egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral, hogy ne égjen rá a tepsire a padlizsán leve. Az abált padlizsánokat rásorakoztatjuk vágott felükkel felfelé, kevés olívaolajjal beecseteljük a bekockázott húsát, és sütőben addig sütjük, míg megpuhul - ez kb. 50 perc.
  3. Közben előkészítjük a tölteléket: a paradicsomok bőrét lehúzzuk, húsát apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük - de jó a konzerv is! A hagymát finomra felvágjuk, két kanál olívaolajon üvegesre dinszteljük. Most mehet rá a gomba és a paradicsom, só, bors, és addig dinszteljük, míg megpuhul, a leve elfő.
  4. A padlizsánt hagyjuk hűlni, és ha már meg lehet fogni, egy kanállal vájjuk ki a kockás húsát. (A bőrére vigyázzunk, ne szakítsuk el.) A padlizsánkockákat adjuk a gombás töltelékhez, törjük rá a fokhagymát, és élénk lángon addig pirítsuk, míg minden leve elfő.
  5. A padlizsánok kivájt bőrébe - jó púposan - belekanalazzuk a tölteléket, alaposan megszórjuk reszelt sajttal, és a forró sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Hagyjuk alatta a sütőpapírt, mert kicsordogálhat a leve! Langyosan a legfinomabb!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 11279
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás töltött padlizsán
koszider 90 recept

Bár az előkészületek hosszadalmasak, valójában munka alig van vele. Magában két főre elegendő főételnek, körettel (pl. párolt rizzsel) négy főre is jó. De meleg előételnek is kiváló, akkor négy főre!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...