Gombás töltött húsroládok
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
A gombás keverékhez
-
63g gomba13 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
53 kcal
A húsos masszához
-
125g darált pulykahús144 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
25g császárszalonna98 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
18 kcal
A szószhoz
-
23g lilahagyma8 kcal
-
30g csemegeuborka7 kcal
-
25g majonéz134 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
621
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
A gombás keverékhez
-
250g gomba53 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A húsos masszához
-
500g darált pulykahús575 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
100g császárszalonna393 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
71 kcal
A szószhoz
-
90g lilahagyma33 kcal
-
120g csemegeuborka28 kcal
-
100g majonéz535 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2486
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
A gombás keverékhez
-
15.5g gomba3 kcal
-
11.1g vöröshagyma4 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
A húsos masszához
-
30.9g darált pulykahús36 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
6.7g zsemle18 kcal
-
6.2g császárszalonna24 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1.2g zsemlemorzsa5 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
A szószhoz
-
5.6g lilahagyma2 kcal
-
7.4g csemegeuborka2 kcal
-
6.2g majonéz33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
152
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.6 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1371 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 435 mg
-
Nátrium 703 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 246.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
621
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 162.5 g
Zsír
-
Összesen 156.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 761 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5484.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 228 mg
-
Kálcium 415 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 1741 mg
-
Nátrium 2814 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 984.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 152 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 715 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 568 micro
Összesen
2486
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
A gombás keverékhez
-
25 dkg gomba
-
2 db vöröshagyma
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A húsos masszához
-
1 db tojás
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 db zsemle
-
10 dkg császárszalonna
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
2 ek zsemlemorzsa
A szószhoz
-
1 db lilahagyma
-
3 db csemegeuborka
-
10 dkg majonéz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A gombás keverékhez
- A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és 3 ek olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd elkeverünk benne 1 db tojást. Átsütjük és kihűtjük.
- A zsemléket beáztatjuk a vízbe, majd kinyomkodjuk, hozzákeverjük a felkockázott szalonnát és a összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst és 1 db tojást és a zsemlemorzsát. Ízesítjük köménnyel, paprikával, sóval és borssal.
- A masszából formázunk kis lepényeket, és teszünk bele kevés gombás keveréket, és gombócokká dolgozzuk össze.
- Kiolajozott tepsibe tesszük, öntünk alá 1/2 dl vizet, és letakarva 190 fokon 40 percig sütjük.
- Közben átforgatjuk a batyut. Mielőtt teljesen megsül, előtte 10 percre levesszük róla, amivel befedtük (fólia).
- A szósz: a majonézhez keverjük a megpucolt és felkockázott hagymát és az uborkát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5421
- Feltöltés dátuma: 2012. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Salamon Csilla
1203 recept
Krumplipürével tálaltam. Nagyon finom, laktató étel.