r
Nosalty Logó

Gombás töltött húsroládok

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Salamon Csilla
Gombás töltött húsroládok
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gombás keverékhez

A húsos masszához

A szószhoz

621
Kalória
40.6g
Fehérje
27.2g
Szénhidrátok
39.2g
Zsír
246.2g
Víz
190.3g
Koleszterin
2.9g
Rost
5.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A gombás keverékhez

A húsos masszához

A szószhoz

Összesen 621 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A gombás keverékhez

A húsos masszához

A szószhoz

Összesen 2486 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A gombás keverékhez

A húsos masszához

A szószhoz

Összesen 152 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1371 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    246.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 621 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.5 g

Zsír

  • Összesen
    156.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5484.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    2814 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    984.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 2486 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

A gombás keverékhez

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és 3 ek olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd elkeverünk benne 1 db tojást. Átsütjük és kihűtjük.
  2. A zsemléket beáztatjuk a vízbe, majd kinyomkodjuk, hozzákeverjük a felkockázott szalonnát és a összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst és 1 db tojást és a zsemlemorzsát. Ízesítjük köménnyel, paprikával, sóval és borssal.
  3. A masszából formázunk kis lepényeket, és teszünk bele kevés gombás keveréket, és gombócokká dolgozzuk össze.
  4. Kiolajozott tepsibe tesszük, öntünk alá 1/2 dl vizet, és letakarva 190 fokon 40 percig sütjük.
  5. Közben átforgatjuk a batyut. Mielőtt teljesen megsül, előtte 10 percre levesszük róla, amivel befedtük (fólia).
  6. A szósz: a majonézhez keverjük a megpucolt és felkockázott hagymát és az uborkát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Krumplipürével tálaltam. Nagyon finom, laktató étel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!