r
Nosalty Logó

Gombás töltött húsroládok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Gombás töltött húsroládok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A gombás keverékhez

A húsos masszához

A szószhoz

Összesen 621 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A gombás keverékhez

A húsos masszához

A szószhoz

Összesen 2486 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A gombás keverékhez

A húsos masszához

A szószhoz

Összesen 152 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1371 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 621 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.5 g

Zsír

  • Összesen
    156.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5484.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    2814 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 2486 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A gombás keverékhez

A húsos masszához

A szószhoz

Elkészítés

A gombás keverékhez

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és 3 ek olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd elkeverünk benne 1 db tojást. Átsütjük és kihűtjük.
  2. A zsemléket beáztatjuk a vízbe, majd kinyomkodjuk, hozzákeverjük a felkockázott szalonnát és a összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst és 1 db tojást és a zsemlemorzsát. Ízesítjük köménnyel, paprikával, sóval és borssal.
  3. A masszából formázunk kis lepényeket, és teszünk bele kevés gombás keveréket, és gombócokká dolgozzuk össze.
  4. Kiolajozott tepsibe tesszük, öntünk alá 1/2 dl vizet, és letakarva 190 fokon 40 percig sütjük.
  5. Közben átforgatjuk a batyut. Mielőtt teljesen megsül, előtte 10 percre levesszük róla, amivel befedtük (fólia).
  6. A szósz: a majonézhez keverjük a megpucolt és felkockázott hagymát és az uborkát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5417
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás töltött húsroládok
Salamon Csilla 1202 recept

Krumplipürével tálaltam. Nagyon finom, laktató étel.

Hozzávalók

A gombás keverékhez

A húsos masszához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...