r
Nosalty Logó

Gombás-tejszínes tészta Gigimiu konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gombás-tejszínes tészta Gigimiu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 2735 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    888 micro
Összesen 683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    891 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3997.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1645 mg
  • Nátrium
    1263 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    886.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    801 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2341 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3551 micro
Összesen 2735 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A bacont apró darabokra vágjuk, majd egy kevés olajon addig pirítjuk, míg a zsírját ki nem engedi.
  2. A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük, és a baconhöz adjuk.
  3. Ezután az apróra vágott gombát tesszük rá, sózzuk, borsozzuk, majd megpároljuk. (A gomba levet fog ereszteni, így addig pároljuk, míg majdnem elforr az összes felesleges folyadék.)
  4. Végül hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a tejszínt. (Szükség esetén 1 csapott ek lisztet adunk a szószhoz, ha túl hígnak tűnik, és összeforraljuk a többi hozzávalóval.)
  5. A 4 tojásból és lisztből, sóból tésztát gyúrunk. A liszt aránya megközelítőleg 40 dkg, de gyúrás közben annyi lisztet adjuk a tojáshoz, hogy jól nyújtható, nem túl kemény tésztát kapjunk.
  6. Ezután kisebb cipókat formázunk belőle, tésztagéppel 5-ös fokozaton kinyújtjuk, majd a szélesmetélt vágóval feldaraboljuk, és körülbelül fél órát hagyjuk szikkadni.
  7. Sós vízben néhány perc alatt megfőzzük. (A főzővízbe csepegtessünk néhány csepp olajat, hogy a tészta ne ragadjon össze.)
  8. Az elkészült szószhoz hozzáadjuk a frissen kifőtt tésztát, majd összekeverjük!
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5199
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 30.

Ajánló

Tipp: Először a tésztát készítsük el, hiszen szikkadnia kell egy fél órát, de ez az idő elég arra, hogy elkészüljön a szósz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családunk nagyon szereti a tésztát, így legtöbbször otthon készített, és nem előregyártott tésztából készítünk ételeket fogyasztunk. Véleményem szerint sokkal finomabbak, és olcsóbbak is. Természetesen egy kicsivel több munkát igényel az elkészítésük, mint egy "zacskós" kifőzése, de az íze kárpótol érte!:)

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...