r
Nosalty Logó

Gombás sertéscomb római tálban

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
kovex
Gombás sertéscomb római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
római tál
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 671 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2016 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 671 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.5 g

Zsír

  • Összesen
    120.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3425.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1669 mg
  • Nátrium
    1209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1071.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 2016 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tálat hideg vízben 30 percre beáztatjuk.
  2. Elkészítjük a páclevet. Egy tálban összekeverjük a mustárt, worcestershire-szószt, átnyomott fokhagymát és a sört vagy bort.
  3. A hússzeleteket kiklopfoljuk, besózzuk és a sült csirke grill fűszerkeverékkel megszórjuk, majd beletesszük a páclébe, és állni hagyjuk (ha ezt előző nap is megcsináljuk, és egy éjszakán át állni hagyjuk, akkor még finomabb lesz).
  4. Megpucoljuk a krumplit, és karikára vágjuk.
  5. A gomba szárát eltávolítjuk, és az apró kockára vágott szalonnát a belenyomkodjuk, a gomba kalapjába megszórjuk egy kis grillfűszerrel.
  6. A római tál aljába beletesszük a krumplikarikákat, megszórjuk grillfűszerrel és enyhén megsózzuk (egy pici páclevet ráönthetünk a krumplira).
  7. A husit kivesszük a léből, rátesszük a krumplira, leszűrjük a páclevet, és a fokhagymát rátesszük a husira, majd rátesszük a gombát (szalonnával felfelé) és a karikára vágott hagymát, gomba szárát.
  8. Befedjük az egészet bacon szeletekkel
  9. Rátesszük a római tál tetejét, és 60 percig 180 fokon sütjük, levesszük a tetejét, és 200 fokon 20 percig tovább sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 18854
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a római tálat, mert beleteszem a hozzávalókat, és nincs vele macera!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...